Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

O nouă substaţie integrată SMURD-Pompieri-Ambulanţă a fost inaugurată astăzi în oraşul Şomcuta Mare, în prezenţa oficialităţilor locale, şi va deservi peste 40.000 de cetăţeni, inclusiv satele şi comunele învecinate.

“Înfiinţarea acestei staţii SMURD, practic e o parte a serviciilor pe care SMURD le furnizează judeţului Maramureş, integrate cu serviciile de Ambulanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu primarul localităţii, aici va funcţiona şi un serviciu de descarcerare(…), putem spune că în oraşul Şomcuta Mare vom avea servicii complete, adică servicii integrate complete. Aşa cum ştiţi, Ministerul Sănătăţii, coordonează administrativ serviciul de Ambulanţă şi Urgenţele, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, coordonează operaţional aceste entităţi. Acest substaţie SMURD, împreună cu Ambulanţa vor deservi aproximativ 40.000 de persoane din zona Văii Chioarului. Nevoia de servicii medicale din zonă a fost analizată în aceea comisie interministerială care decide, inculsiv, înfiinţarea staţiilor de Ambulanţă astfel încât indicatorii prezentaţi au scos în evidenţă faptul că nevoie de această substaţie SMURD din Şomcuta Mare”, a declarat presei ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a menţionat că administraţia judeţeană pune un accent deosebit pe dezvoltarea serviciilor publice necesare deservirii comunităţilor locale.

“În cei trei ani de administraţie judeţeană am susţinut dezvoltarea unor servicii care să vină în sprijinul cetăţenilor. Şi-n cazul serviciului de urgenţă integrat din Şomcuta Mare, putem spune că am urmat aceiaşi cale. Avem servicii care trebuie să vină în sprijinul cetăţenilor în cazuri limită”, a spus Gabriel Zetea.

La inagurarea noului serviciu integrat de urgenţă din oraşul Şomcuta Mare au fost prezenţi ministrul Apelor Pădurilor şi Mediului, Ioan Deneş, prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, deputatul PSD Călin Matei, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră -Sighetu Marmaţiei, ISU Maramureş şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş.

Sursa: Agerpres

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.