17.6 C
Cluj-Napoca

Specialiști din șapte țări vin la simpozionul ”Minorities at the edge of empires” de la Deva

Publicat:

Municipiul Deva este gazda unui simpozion internațional organizat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în parteneriat cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Muzeul Național de Istorie a României, evenimentul reunind specialiști din Finlanda, China, Germania, Republica Cehă, Italia, Estonia și România.

Temele abordate sunt legate de aspectele specific ale etnicității, circulației populației, mărfurilor, dar mai ales a ideilor și conceptelor, în limitele spațiale și cronologice în care au figurat pe scena istoriei marile imperii ale Antichității.

Din Orientul Apropiat antic și până la pax Russica, sunt tratate aspecte metodologice și studii de caz cu privire la granițele și minoritățile imperiilor lumii.

Nu întâmplător, simpozionul este legat și de existența, în vecinătatea Devei, a sitului de la Micia, azi comuna Vețel, jud. Hunedoara, așezare deosebit de importantă în apărarea vestică a provinciei Dacia, constituind în același timp și un important punct vamal cu o evoluție spectaculoasă în perioada de final a stăpânirii romane în Dacia.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img