Opera Națională Română din Cluj-Napoca și-a deschis aseară noua stagiune cu un concert de înaltă ținută, susținut în aer liber în Piața Avram Iancu din oraș. Pe scenă, artiștii au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.

Pe scena ridicată pe esplanada Teatrului Național, în Piața Avram Iancu, au fost prezenți soliștii Florin Estefan (directorul Operei Naționale din Cluj), Nadejda Cerchez (invitată), Irina Săndulescu Bălan, Veronica Fizeșan, Carmen Gurban, Diana Țugui, Lucia Bulucz, Oana Trâmbițaș, Larisa Ștefan, Liza Kadelnik, Andrada Ioana Roșu-Vaida, Hector Lopez, Sorin Lupu, Eusebiu Huțan, Cristian Mogoșan, Geani Brad,  Cristian Hodrea, Petru Burcă și Simonfi Sándor.

Concertul de prezentare a ”Stagiunii 100” a Operei Naționale avut parte și de un spectacol impresionant de sunet și lumini.

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a postat pe pagina sa de socializare imagini de la spectacol.

La Operă 2019 – Concertul de deschidere a stagiunii centenare a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca – live din Piața Avram Iancu

Publicată de Emil Boc pe Sâmbătă, 31 august 2019

Artiștii au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.

Programul serii a cuprins zeci de momente orchestrale, solistice, de ansamblu și corale din repertoriul noii stagiuni, cum sunt „Carmen”, „Gianni Schicchi”, „Hérodiade”, „L’elisir d’amore”, „Faust”, „Turandot”, fiind nelipsite și partiturile românești, precum „Lăsați-mă să cânt”, a lui Gherase Dendrino.

Credit foto: captura video

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.