Spectacol impresionant de sunet și lumini la deschiderea stagiunii centenare a Operei din Cluj

Data:

Opera Națională Română din Cluj-Napoca și-a deschis aseară noua stagiune cu un concert de înaltă ținută, susținut în aer liber în Piața Avram Iancu din oraș. Pe scenă, artiștii au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.

Pe scena ridicată pe esplanada Teatrului Național, în Piața Avram Iancu, au fost prezenți soliștii Florin Estefan (directorul Operei Naționale din Cluj), Nadejda Cerchez (invitată), Irina Săndulescu Bălan, Veronica Fizeșan, Carmen Gurban, Diana Țugui, Lucia Bulucz, Oana Trâmbițaș, Larisa Ștefan, Liza Kadelnik, Andrada Ioana Roșu-Vaida, Hector Lopez, Sorin Lupu, Eusebiu Huțan, Cristian Mogoșan, Geani Brad,  Cristian Hodrea, Petru Burcă și Simonfi Sándor.

Concertul de prezentare a ”Stagiunii 100” a Operei Naționale avut parte și de un spectacol impresionant de sunet și lumini.

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a postat pe pagina sa de socializare imagini de la spectacol.

Artiștii au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.

Programul serii a cuprins zeci de momente orchestrale, solistice, de ansamblu și corale din repertoriul noii stagiuni, cum sunt „Carmen”, „Gianni Schicchi”, „Hérodiade”, „L’elisir d’amore”, „Faust”, „Turandot”, fiind nelipsite și partiturile românești, precum „Lăsați-mă să cânt”, a lui Gherase Dendrino.

Credit foto: captura video

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Lacul Ursu și Drumul Sării, locuri emblematice pentru sănătate în Centrul României, modernizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene

In acest an, Ziua Lacului Ursu beneficiaza de o celebrare memorabila prin dezvelirea unei plachete dedicate acestui loc cu totul special si marcheaza, de asemenea, inceputul unei campanii de o luna de promovare a revitalizarii zonelor verzi si a crearii de conditii de viata mai bune pentru cetatenii Regiunii Centru a Romaniei.

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.