fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJSpectacol impresionant de sunet și lumini la deschiderea stagiunii centenare a Operei...

Spectacol impresionant de sunet și lumini la deschiderea stagiunii centenare a Operei din Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Opera Națională Română din Cluj-Napoca și-a deschis aseară noua stagiune cu un concert de înaltă ținută, susținut în aer liber în Piața Avram Iancu din oraș. Pe scenă, artiștii au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.

Pe scena ridicată pe esplanada Teatrului Național, în Piața Avram Iancu, au fost prezenți soliștii Florin Estefan (directorul Operei Naționale din Cluj), Nadejda Cerchez (invitată), Irina Săndulescu Bălan, Veronica Fizeșan, Carmen Gurban, Diana Țugui, Lucia Bulucz, Oana Trâmbițaș, Larisa Ștefan, Liza Kadelnik, Andrada Ioana Roșu-Vaida, Hector Lopez, Sorin Lupu, Eusebiu Huțan, Cristian Mogoșan, Geani Brad,  Cristian Hodrea, Petru Burcă și Simonfi Sándor.

Concertul de prezentare a ”Stagiunii 100” a Operei Naționale avut parte și de un spectacol impresionant de sunet și lumini.

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a postat pe pagina sa de socializare imagini de la spectacol.

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/videos/436442597215375/

Artiștii au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.

Programul serii a cuprins zeci de momente orchestrale, solistice, de ansamblu și corale din repertoriul noii stagiuni, cum sunt „Carmen”, „Gianni Schicchi”, „Hérodiade”, „L’elisir d’amore”, „Faust”, „Turandot”, fiind nelipsite și partiturile românești, precum „Lăsați-mă să cânt”, a lui Gherase Dendrino.

Credit foto: captura video

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel