fbpx
spot_img
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDProiectele Primăriei Beclean, în paginile revistei Regio a ADR NV

Proiectele Primăriei Beclean, în paginile revistei Regio a ADR NV

Publicat în

spot_img
spot_img

Două proiecte pe care Primăria Beclean le implementează pe fonduri europene au fost date drept exemplu de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR NV) în materialele sale de promovare. Unul dintre acestea, în valoare de aproape 5 milioane de euro, are ca țintă aproximativ 67.000 de persoane.

Suntem onorați de faptul că ADR Nord-Vest a inclus Becleanul în prestigioasa revistă Regio, care prezintă cele mai importante proiecte cu fonduri europene obținute în ultimul an de zile la nivel regional. De asemenea, apărem în pliantul INFO POR 2020 cu proiectul “Drumul Gării din Beclean”, care va fi distribuit la scară largă”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Proiectul care a atras atenția revistei publicată de ADR Nord-Vest, REGIO, este Centrul Legacy, un sistem unitar de servicii sociale integrate, capabil să asigure incluziunea socială a tuturor categoriilor vulnerabile. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 axa prioritară 13, și are o valoare totală de 22.709.102,47 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 22.135.968,02 lei.

Centrul Legacy va funcționa în coordonarea autorităților administrației publice locale și va integra servicii sociale de tip educațional, cultural, sportiv, creativ, avându-i ca beneficiari pe membrii comunității.

De acest proiect vor beneficia atât locuitorii orașului Beclean, dar cei din care provin din 17 comune din zona vestică a județului Bistrița – Năsăud: Chiochiș, Chiuza, Ciceu – Mihăiești, Lechința, Matei, Negrilești, Nușeni, Petru Rareș, Spermezeu, Șieu Odorhei, Târlișua, Uriu, Zagra, Runcu Salvei, Căianu-Mic, Ciceu – Giurgești și comuna Cuzdrioara de pe raza județului Cluj, un total de 66.798 de persoane. 

Ioana Pop

Articole recente

Se deschide circulația pe Centura Sântandrei

Centura Sântandrei se finalizează cu 3 luni înainte de termen și este prima din cele cinci centuri din zona metropolitană a Municipiului Oradea dată în folosință.

Un ucrainean aflat pe munte de 3 zile, rămas fără apă şi hrană, recuperat de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră maramureșeni

În timpul acţiunii de salvare au mai fost găsiţi pe munte alţi doi cetăţeni ucraineni. Aceştia se aflau în deplasare şi au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte.

Pünkösdi visszacsatlakozás

Az egyház sok problémája abból származik, hogy visszakívánkozik az ószövetségbe. Jobban szeretné, ha megint lennének valakik, akik helyette elvégzik a vallásos tennivalókat. Legyenek különleges emberek, akik megmondják, mit kell tenni, hírt adnak a jövendôrôl és helyettünk cselekszenek!

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | László Felföldi, episcopul Diecezei de Pécs: Trebuie să ne întoarcem şi să căutăm punctul cel mai profund al credinţei...

În omilia sa, oratorul pelerinajului din acest an a dedicat o secţiune specială tinerilor, avertizându-i împotriva pericolelor lumii digitale şi subliniind că şi ei, „tinerii care construiesc şi continuă viitorul”, au nevoie de bucuria credinţei.

Mai multe articole de același fel