Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău și-a făcut cunoscute obiectivele pe care vrea să le atingă în noua sesiune parlamentară care a debutat luni.

E vremea faptelor. V-ați săturat, pe bună dreptate, de vorbe mari și goale.
A început noua sesiune a Parlamentului. Mă voi lupta pentru reușita unor propuneri legislative pe care le-am depus deja
“, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facbook.

Astfel, prima dintre propunerile despre care vorbește deputatul vizează eliminarea supraaccizei la carburanți, inițiativă despre care spune că este înaintată la Senat.

Este o suprataxă oneroasă, impusă de pesediști și de ALDE, care a scumpit nu numai benzina și motorina, ci a generat un val de creșteri de prețuri. Trebuie desființată. Mulțumesc miilor de compatrioți care au semnat petiția pentru eliminarea supraaccizei. Să văd ce parlamentari PSD și ALDE mai au obrazul să o susțină și cum mai dau ochii cu alegătorii“, este de părere deputatul liberal bistrițean.

Cea de a doua inițiativă pentru care va lupta Sighiartău este eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, și aceasta fiind depusă la Senat, la pachet cu eliminarea supraaccizei la carburanți.

Suprataxarea contractelor part-time este o altă lovitură pe care PSD și ALDE au dat-o multor români care muncesc din greu și economiei private. Plătim în continuare impozite pentru ore de muncă inexistente. Orice persoană are dreptul să lucreze cât dorește, iar impozitarea trebuie făcută în corelație cu orele prestate lunar”, a scris liberalul.

O altă inițiativă depusă în Parlament este indexarea alocațiilor pentru copii cu rata inflației.

“Propunerea mea se află la Cameră, blocată de pesediști la Comisia de muncă. Va fi deblocată și o vom duce la bun sfârșit. Ce-am început cu mărirea alocațiilor pentru copii trebuie continuat. Alocațiile mărite trebuie protejate de inflația pesedistă”, a mai precizat Robert Sighiartău.

Liberalul bistrițean susține însă că nu se va opri la aceste trei propuneri și că ”a venit și vremea proiectelor de amploare mai mare”. Deputatul a precizat că în curând va face public un program cu măsuri active pentru relansarea demografică, sprijinirea creșterii natalității – ”Viață pentru România”.

Voi iniția consultări asupra acestui program cu asociațiile de părinți, cu ONG-uri din domeniu și cu toți cei interesați din țară și diaspora. Guvernarea pesedistă a secătuit țara, a irosit bani publici, a marginalizat și alungat competențe. A stors România de viață. Atât cât pot eu, alături de colegii mei și de mulți dintre voi, mă voi lupta pentru viitorul copiilor noștri, pentru relansarea dinamicii sociale și economice. Contez pe sprijinul vostru! Viață pentru România!

A venit și vremea proiectelor de amploare mai mare. Voi face public, curând, un program cu măsuri active pentru relansarea demografică, sprijinirea creșterii natalității – ”Viață pentru România”. Voi iniția consultări asupra acestui program cu asociațiile de părinți, cu ONG-uri din domeniu și cu toți cei interesați din țară și diaspora“, a scris Robert Sighiartău.

Potrivit acestuia, guvernarea pesedistă a secătuit țara, a irosit bani publici, a marginalizat și alungat competențe.

A stors România de viață. Atât cât pot eu, alături de colegii mei și de mulți dintre voi, mă voi lupta pentru viitorul copiilor noștri, pentru relansarea dinamicii sociale și economice. Contez pe sprijinul vostru! Viață pentru România!“, a conchis liberalul bistrițean.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.