Flacăra eternă din Cimitirul Eroilor Timișoara s-a stins după ce primăria a ”uitat” să plătească factura de gaz. Monumentele sunt năpădite de buruieni și mizerie, iar locul arată deplorabil. Responsabilii cimitirului dau vina pe societatea Horticultura, cea care are obligația de a întreține cimitirul.

Cimitirul Eroilor din Timișoara arată ca un loc părăsit, cu doar câteva luni înainte de comemorarea a 30 de ani de la izbucnirea Revoluției din 1989. Flacăra eternă de la monumentul eroilor nu mai arde, responsabilii cimitirului din Calea Lipovei spun susținând că este o situaţie fără precedent şi se datorează primăriei care nu a plătit gazul.

Directorul societății Horticultura, Andrei Drăgilă, spune că numeroasele evenimente din oraş şi vremea nefavorabilă au făcut ca angajaţii societăţii să nu ajungă să facă ordine şi în cimitir, dar promite că de acum se va interveni.

“Deja am oameni acolo și se face ordine acolo, se cosește, pentru că sunt cele cinci obiective acolo. Până la prânz va fi gata totul. Cel puțin săptămânal se va trece să se îngrijească dar trebuie ca și cei care sunt în cimitir să își adune mizeria și tot ce există acolo”, spune Andrei Drăgilă, citat de Radio Timișoara.

Revoluţionarii timişoreni sunt revoltaţi de cum arată cimitirul şi spun că eroii trebuie comemoraţi zilnic, nu doar în decembrie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania