Dr. Alexandru Tomescu, un cercetător român care își desfășoară activitatea la Universitatea din Helsinki, a primit un grant de 1,5 milioane de euro din partea European Research Council (ERC), pentru un proiect legat de secvențierea ADN. Anunțul a fost făcut de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Cercetătorul român este implicat în proiecte precum Genome-scale algorithmics care își propun să dezvolte algoritmi pentru analiza datelor la scară genomică.

”Proiectul său va aduce contribuții semnificative pentru analiza datelor din secvențierea ADN, o tehnologie care poate fi folosită în diagnosticul medical”, se arată în comunicatul de presă transmis de Comisia Europeană.

Dr. Tomescu a absolvit studii universitare în informatică la Universitatea din București și a obținut titlul de doctor la Universitatea din Udine, Italia.

Consiliul European pentru Cercetare (ERC), înființat de Uniunea Europeană în 2007, este principalul organism european de finanțare pentru cercetare de excelență la frontiera cunoașterii. În fiecare an, acesta selectează și finanțează cei mai buni cercetători creativi de orice naționalitate și vârstă pentru a derula proiecte în Europa.


Până în prezent, ERC a finanțat aproximativ 9 000 de cercetători de vârf în diferite etape ale carierei lor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania