100 de elevi, din clasele a X-a şi a XI-a, din şapte judeţe (Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Bihor), au fost selectaţi, pe baza performanţelor şcolare, dar şi a premiilor obţinute la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi în baza unor activităţi de voluntariat să participe la proiectul ”Politehnica 100% performanţă (100 de politehnişti de succes pentru 100 de liceeni merituoşi)” al Universității Politehnica Timişoara (UPT).

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

În contextul apropierii Centenarului existenţei sale, Universitatea Politehnica Timişoara a demarat, încă din primăvara acestui an, proiectul ”Politehnica 100% performanţă (100 de politehnişti de succes pentru 100 de liceeni merituoşi)”, cu scopul de a identifica şi sprijini 100 de tineri cu capacităţi deosebite din liceele din regiune şi nu numai.

Proiectul urmăreşte susţinerea performanţei încă de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare şi motivare a elevilor capabili de performanţă, nu doar ca rezultate la învăţătură, ci şi ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite.

Una dintre componentele proiectului o constituie organizarea, cu sprijinul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UPT, a unor şcoli de vară, în perioada 5 – 7 septembrie 2019, în cadrul cărora celor 100 de elevi selectaţi li se vor prezenta facilităţile sociale oferite de Universitatea Politehnica Timişoara, prestigiul de care se bucură UPT pe plan naţional şi internaţional, oferta educaţională a universităţii, viaţa studenţească la Politehnica, oportunităţile pe care le au, atât ca studenţi, cât şi ca absolvenţi ai UPT, facilităţile sportive pe care le au la dispoziţie. De asemenea, vor efectua vizite în Timişoara şi la sediul unor companii, vor participa la workshop-uri de autocunoaştere şi planificare educaţională şi a carierei.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 5 septembrie 2019, în Auditorium-ul Centrului de Conferinţe al UPT, începând cu ora 10:00. În continuare, programul şcolilor de vară include turul facultăţilor, petrecere de bun-venit organizată de ligile studenţeşti, vizite în companii, diverse workshop-uri, un tur ghidat în campusul studenţesc şi în oraş, activităţi sportive etc.

În data de 11 noiembrie 2019, cei 100 de elevi vor fi premiaţi cu câte 1000 de euro fiecare, în cadrul Galei aniversare “Politehnica 100% performanţă”, ce marchează intrarea Universităţii Politehnica Timişoara în anul 100 al existenţei sale. Totodată, vor intra în contract cu “mentorii” selectaţi din rândul absolvenţilor de succes, iar cariera lor va fi urmărită şi în viitor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.