Partidul Civic Maghiar, cel de-al doilea partid maghiar din Transilvania și-a ales – în cadrul unei şedinţe organizată la Căpâlniţa (Harghita) – noul președinte executiv. Este vorba despre Attila Örs Sorbán, preşedintele Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI)

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În cadrul ședinței amintite, preşedintele PCM, János Mezei i-a retras sprijinul politic lui Zoltán Salamon, fost preşedinte executiv al formaţiuni, iar acesta şi-a înaintat demisia, încă înainte de votul de încredere.

“Trebuie să pornim în perioada de campanie de anul viitor cu o echipă unitară, pregătită să acţioneze, pentru a obţine un rezultat bun la alegerile locale, deoarece dorim să ne continuăm munca depusă în interesul maghiarilor din Transilvania”, a spus liderul PCM.

PCM este cel de al doilea partid maghiar din Transilvania. La alegerile locale din 2016 formaţiunea a obţinut 13 fotolii de primar, pe cont propriu, şi alte două, în coaliţie cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Dintre oraşele din Ţinutului Secuiesc Gheorgheniul, Odorheiul Secuiesc şi Vlăhiţa sunt conduse de primari PCM.

Partidul a demarat, de curând, o anchetă disciplinară împotriva primarului său din Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, în urma unei decizii pe care acesta a luat-o în calitate de edil. Gálfi a fost schimbat din fruntea organizaţiei locale a partidului în iunie.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania