Partidul Civic Maghiar, cel de-al doilea partid maghiar din Transilvania și-a ales – în cadrul unei şedinţe organizată la Căpâlniţa (Harghita) – noul președinte executiv. Este vorba despre Attila Örs Sorbán, preşedintele Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI)

În cadrul ședinței amintite, preşedintele PCM, János Mezei i-a retras sprijinul politic lui Zoltán Salamon, fost preşedinte executiv al formaţiuni, iar acesta şi-a înaintat demisia, încă înainte de votul de încredere.

“Trebuie să pornim în perioada de campanie de anul viitor cu o echipă unitară, pregătită să acţioneze, pentru a obţine un rezultat bun la alegerile locale, deoarece dorim să ne continuăm munca depusă în interesul maghiarilor din Transilvania”, a spus liderul PCM.

PCM este cel de al doilea partid maghiar din Transilvania. La alegerile locale din 2016 formaţiunea a obţinut 13 fotolii de primar, pe cont propriu, şi alte două, în coaliţie cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Dintre oraşele din Ţinutului Secuiesc Gheorgheniul, Odorheiul Secuiesc şi Vlăhiţa sunt conduse de primari PCM.

Partidul a demarat, de curând, o anchetă disciplinară împotriva primarului său din Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, în urma unei decizii pe care acesta a luat-o în calitate de edil. Gálfi a fost schimbat din fruntea organizaţiei locale a partidului în iunie.

Sursa: MTI

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.