Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus joi, la Mioveni, că în şapte ani vom avea spitalele regionale. Până acum au fost terminate trei studii de fezabilitate, iar la Iaşi a început şi procedura de licitaţie.

Sorina Pintea a fost întrebată despre spitalele regionale şi a spus că povestea lor a început în octombrie 2017, când primul teren a fost transmis Ministerului Sănătăţii.

„Suntem în 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate şi proiectanţii şi constructorii pot să vă spună ce înseamnă să faci un studiu de fezabilitate pentru o clădire de 150.000 de metri pătraţi cu logistica aferentă. (…) Noi am finalizat studiile de fezabilitate, sunt depuse şi se pregătesc cererile de finanţare pentru Bruxelles. La Iaşi am început şi procedura de licitaţie în paralel. Deci eu cred că în şapte ani vom avea şi spitalele regionale, exact aşa cum am promis. Am înaintat foarte mult pentru că povestea lor a început în 2017”.

În ce priveşte spitalul inaugurat joi la Mioveni, Pintea a spus că acesta respectă toate ordinele pe care Ministerul Sănătăţii le are privind funcţionarea spitalelor.

„Este dotat cu aparatura necesară pentru a deservi serviciile medicale din zonă. Ceea ce m-a entuziasmat foarte mult a fost că în sala angiografului era un medic care mi-a spus că acest spital este pregătit să facă tromboliză şi poate şi trombectomie – sunt nişte proceduri care se fac în accidentul vascular acut”, a adăugat ministrul.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la rândul său, că a venit la inaugurarea spitalului pentru că este o investiţie la care Guvernul a participat şi nu ar lega totul de campania electorală: Am văzut că sunt alţii care fiecare lucru îl conduc spre campania electorală sau spre interesul personal. Pentru mine este important, ca prim-ministru, că iată, se fac spitale în România şi avem dotări foarte bune”.

Spitalui din Mioveni are şase etaje şi mai multe secţii, precum şi aparatură modernă. Proiectul a fost început, potrivit ministrului Pintea, în urmă cu 7 ani.

Sursa: Mediafax

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania