fbpx
spot_img
10.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARADuminică, o nouă ediție a Serbărilor Naționale de la Țebea

Duminică, o nouă ediție a Serbărilor Naționale de la Țebea

Publicat în

spot_img
spot_img

Duminică, 8 septembrie 2019, au loc manifestările comemorative, prilejuite de împlinirea a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu, pe care moții l-au supranumit ”Crăișorul Munților”. 

SERBĂRILE NAȚIONALE ȚEBEA au incluse în program: o slujbă religioasă, o evocare istorică, ceremonia depunerii de coroane și defilarea gărzii de onoare, toate desfășurându-se în Complexul Istoric din localitatea Țebea, comuna Baia de Criș.     

La spectacolul folcloric ce se desfășoară în aer liber, pe scenă evoluează unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați soliști vocali de muzică populară: Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu, Matilda Pascal Cojocărița, Veta Biriș, Mariana Anghel, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Felicia Stoian, Ovidiu Homorodean, Bogdan Roman și Ciprian Pop.     

Pe aceeași scenă pot fi urmărite și Grupul ”Iza” din Maramureș, Grupul ”Voievozii Munților” din Covasna și Ansamblul Folcloric Profesionist ”Drăgan Muntean” din Deva.     

Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor de la TVR, realizator fiind inegalabila Elise Stan.     

Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului – Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și, nu în ultimul rând, Primăria comunei Baia de Criș.

Ioan Vasiu

Poet, critic și jurnalist român. Redactor șef al săptămânalului Palia Expres din Orăștie și fondator al Radio Color Orăştie. - Membru al UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA - Membru al SOCIETATII SCRIITORILOR ROMANI DIN BASARABIA, cu sediul la Chisinau. - Membru al USEM- Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova. Este CETATEAN DE ONOARE al comunei PERIAM, judetul Timis, Romania

Articole recente

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | Sute de mii de oameni așteptați în sâmbăta Floriilor Catolice la cel mai mare pelerinaj din Europa de Est

Mottoul din acest an al pelerinajului este ”Reînnoiţi-vă!", slujba urmând să fie oficiată de episcopul diecezei romano-catolice din oraşul ungar Pécs, Felföldi László.

Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, un succes din toate punctele de vedere

Nouă speakeri de talie mondială, experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu au urcat vineri, 17 mai 2024, pe scena cinematografului Timiș pentru a prezenta perspectivele proprii și a explora impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor

Municipiul Braşov, al doilea an în care candidează la titlul de Capitală Verde Europeană

Braşovul este singurul oraş din România care participă la această competiţie şi unul dintre cele nouă municipalităţi care au trecut de prima etapă

Intrare gratuită la UNTOLD şi Neversea în schimbul donării de sânge, în cadrul campaniei Blood Network

Persoanele care donează sânge între 18 mai şi 30 iunie, atât la caravana mobilă, cât şi în Centrele de Transfuzie din ţară, în cadrul campaniei Blood Network ajunsă în acest an la a X-a ediţie, vor primi un bilet gratuit de o zi la festivalul UNTOLD sau Neversea.

Mai multe articole de același fel

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Proiectul de branding turistic al Țării Hațegului și orașului Hațeg a câștigat trofeul de bronz la categoria “Cel mai bun brand de loc sau de țară”, în competiția Transform Awards 2024, singura competiție de branding din Europa.