Guvernul Ungariei a alocat 1,2 miliarde de forinți pentru finalizarea pistei de biciclete care va lega Oradea de orașul maghiar Debrecen. Până anul viitor în iunie va fi gata porţiunea dintre Tépe şi Berettyóújfalu, singura care mai lipseşte din pista pentru biciclişti Debrecen-Oradea. Piatra de temelie pentru porţiunea lipsă, de 8,3 kilometri a fost pusă astăzi, 6 septembrie.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Máriusz Révész, comisarul guvernamental responsabil pentru o Ungarie activă, a amintit că porţiunea dintre Berettyóújfalu şi Oradea a fost finalizată în urmă cu patru ani. Porţiunea lipsă va fi construită din 1,2 miliarde de forinţi (circa 3,6 milioane de euro).

Pe lângă că va fi de ajutor celor care fac naveta la muncă, investiţia va servi şi turismului,
a spus oficialul Guvernului Ungariei.

Amintind circulaţia pe drumurile publice, tot mai semnificativă – a crescut cu 25 la sută între 2010 şi 2018 – şi blocajele tot mai frecvente din trafic, Révész a numit deplasarea pe bicicletă drept o alternativă şi a reamintit că pe 9 septembrie începe campania “Mergi la muncă pe bicicletă!”, rugându-i pe cei prezenţi la ceremonie să se alăture acesteia.

Sursa: MTI

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.