Prima şcoală de după Revoluţie care se va ridica din temelii în Timişoara va fi destinată şcolarilor din ciclul primar şi gimnazial de pe lângă Liceul “Nikolaus Lenau” cu predare în limba germană, piatra de temelie fiind pusă vineri, odată cu predarea amplasamentului către constructor.

Primarul Nicolae Robu a apreciat faptul că noul campus este destinat învăţământului în limba germană. El a arătat că deşi comunitatea germană nu mai are prea mulţi membri în oraş, Liceul “N. Lenau”, care are în spate doi laureaţi ai Premiului Nobel, pe Stefan W. Hell (Chimie) şi Herta Muller (Literatură), a rămas foarte bine cotat, înregistrând rezultate şcolare foarte bune.

“Am pus piatra de temelie la un nou campus şcolar, primul de după ’89 care se construieşte în Timişoara. Până acum s-au mai făcut numeroase lucrări la şcoli, am demarat un program amplu de extindere şi modernizare de şcoli, prin supraetajare sau chiar pe orizontală, dar nu s-a construit niciun astfel de campus de la zero. În doi ani sperăm să fie finalizate lucrările”, a afirmat Nicolae Robu.

Primăria Timişoara a semnat în această vară contractul pentru construirea corpului 2 al Liceului Teoretic “N. Lenau” pentru Şcoala Gimnazială “N. Lenau”, în campusul Oituz de 4.000 mp, valoarea contractului depăşind 12 milioane de euro. Proiectul prevede ridicarea mai multor clădiri cu trei-patru etaje şi 50 de săli de clasă.

Sursa: Agerpres
Credit foto: captura video postare Nicolae Robu

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania