Prima şcoală de după Revoluţie care se va ridica din temelii în Timişoara va fi destinată şcolarilor din ciclul primar şi gimnazial de pe lângă Liceul “Nikolaus Lenau” cu predare în limba germană, piatra de temelie fiind pusă vineri, odată cu predarea amplasamentului către constructor.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Primarul Nicolae Robu a apreciat faptul că noul campus este destinat învăţământului în limba germană. El a arătat că deşi comunitatea germană nu mai are prea mulţi membri în oraş, Liceul “N. Lenau”, care are în spate doi laureaţi ai Premiului Nobel, pe Stefan W. Hell (Chimie) şi Herta Muller (Literatură), a rămas foarte bine cotat, înregistrând rezultate şcolare foarte bune.

2019 09 06 Punerea de către Primăria Timișoara a pietrei de temelie a primului campus școlar de după Revoluție (!!!), un campus dedicat Liceului Nikolaus LenauNU VORBE, FAPTE! ÎMPREUNĂ, FACEM TIMIȘOARA MAI TARE CA ORICÂND!

Publicată de Nicolae Robu pe Vineri, 6 septembrie 2019

“Am pus piatra de temelie la un nou campus şcolar, primul de după ’89 care se construieşte în Timişoara. Până acum s-au mai făcut numeroase lucrări la şcoli, am demarat un program amplu de extindere şi modernizare de şcoli, prin supraetajare sau chiar pe orizontală, dar nu s-a construit niciun astfel de campus de la zero. În doi ani sperăm să fie finalizate lucrările”, a afirmat Nicolae Robu.

Primăria Timişoara a semnat în această vară contractul pentru construirea corpului 2 al Liceului Teoretic “N. Lenau” pentru Şcoala Gimnazială “N. Lenau”, în campusul Oituz de 4.000 mp, valoarea contractului depăşind 12 milioane de euro. Proiectul prevede ridicarea mai multor clădiri cu trei-patru etaje şi 50 de săli de clasă.

Sursa: Agerpres
Credit foto: captura video postare Nicolae Robu

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.