fbpx
spot_img
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERVIUOctavian Dobrotă, Distinto: Mereu îi vom surprinde pe fanii noștri cu ...

Octavian Dobrotă, Distinto: Mereu îi vom surprinde pe fanii noștri cu lucruri noi și frumoase

Publicat în

spot_img
spot_img

Distinto, este prima trupa pop-opera din Romania. Activează de 12 ani pe piața din țara noastră fiind extrem de iubită de foarte mulți fani. Octavian Dobrotă, unul dintre componenții trupei, a avut amabilitatea de a-i acorda un scurt interviu colegului nostru Ioan Vasiu.


REPORTER: – Vă propun să începem dialogul nostru întrebându-vă când a luat ființă și unde a debutat formația DISTINTO, din care faceți parte și dumneavoastră ?   
OCTAVIAN DOBROTĂ: – În anul 2005 ne-am adunat trei foști colegi de Conservator, Tavi, Mihai și Marius, cărora în 2006 ni s-a alăturat și Misha, și am pus bazele primului proiect pop-operă din România. În 2007 am debutat în showbizz-ul românesc, atât pe scena concertistică, cât și în mass-media românească. Tot în 2007 am semnat primul contract profesionist cu o agenție de impresariat, cea mai în vogă la momentul respectiv, condusă de Radu Groza și Niki Constantinescu. În 2008 a venit și momentul care ne-a impus pe piața românească, deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Cluj și Iași. Tot în 2008, am semnat al doilea contract important, cu Cat Music, alături de care am lansat primul nostru album, denumit tot ca și trupa „DISTINTO”, în cadrul Festivalului de la Mamaia din 2009. În anul 2010 trupa trece prin două schimbări importante: formația se transformă în trio, așa cum de altfel se prezintă Distinto și în prezent,unul dintre membri, Misha, pornind pe un alt drum, iar a doua schimbare – încetarea colaborării cu agenția de impresariat și urmarea unui drum propriu, cu resurse proprii, situație în care Distinto se află și în prezent. În 2017 DISTINTO și-a lansat și ultimul album, „10”, album aniversar prin care s-au marcat 10 de existență ai trupei pe piața românească. Albumul a fost produs de Tao Records.

REPORTER: – Care sunt componenții acestei formații, atât de cunoscută și apreciată în ”lumea muzicală” din țara noastră ?   
OCTAVIAN DOBROTĂ: – OCTAVIAN DOBROTA, tenor, artist liric al Filarmonicii”George Enescu” București, MARIUS OLTEANU, tenor, artist liric la Radio și profesor de canto la Liceul „Dinu Lipatti” București și MIHAI RADU, bas, artist liric la Teatrul de Operetă și Musical ” Ion Dacian”.            

REPORTER: – Care sunt genurile de muzică abordate în repertoriul formației ?   
OCTAVIAN DOBROTĂ: – Genul pe care îl abordăm este unul singur: pop-operă. O combinație între muzica de operă și cea comercială, pop. Desigur că avem în repertoriu și piese cu sonorități din muzica de club sau piese inspirate din folclorul românesc sau internațional, dar toate sunt adunate și canalizate într-un singur stil: pop-operă. 

REPORTER: –  Cu ce instituții de artă și filarmonici a colaborat DISTINTO în decursul anilor?   
OCTAVIAN DOBROTĂ: – Am colaborat cu mai toate instituțiile de cultură importante din România: Filarmonica „George Enescu” București, Filarmonica din Pitești, Filarmonica din Brașov, Filarmonica din Satu Mare, Filarmonica din Botoșani,Filarmonica din Arad, Opera Națională din București, Opera din Brașov, Opera din Craiova sau Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.   

REPORTER: – Care sunt marii artiști(soliști), români și străini, alături de care ați urcat pe diferite scene ?   
OCTAVIAN DOBROTĂ: – Am fost pe scenă alături de mari artiști, precum: Francesco Napoli, Adrian Romcescu, Felicia Filip, Ianna Novac, Nicola, Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Ana Lesko și mulți alții.   

REPORTER: – Profitând de acest interviu, ce mesaj doriți să le transmiteți celor care îndrăgesc și apreciază DISTINTO ?   
OCTAVIAN DOBROTĂ: – Îi invit să vină mereu la concertele noastre, să ne cumpere albumele, să ne urmărească activitatea așa cum au făcut și până acum pe site-ul nostru www.distintolive.ro pentru că mereu îi vom surprinde cu lucruri noi și frumoase.
                                 

Ioan Vasiu

Poet, critic și jurnalist român. Redactor șef al săptămânalului Palia Expres din Orăștie și fondator al Radio Color Orăştie. - Membru al UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA - Membru al SOCIETATII SCRIITORILOR ROMANI DIN BASARABIA, cu sediul la Chisinau. - Membru al USEM- Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova. Este CETATEAN DE ONOARE al comunei PERIAM, judetul Timis, Romania

Articole recente

Se deschide circulația pe Centura Sântandrei

Centura Sântandrei se finalizează cu 3 luni înainte de termen și este prima din cele cinci centuri din zona metropolitană a Municipiului Oradea dată în folosință.

Un ucrainean aflat pe munte de 3 zile, rămas fără apă şi hrană, recuperat de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră maramureșeni

În timpul acţiunii de salvare au mai fost găsiţi pe munte alţi doi cetăţeni ucraineni. Aceştia se aflau în deplasare şi au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte.

Pünkösdi visszacsatlakozás

Az egyház sok problémája abból származik, hogy visszakívánkozik az ószövetségbe. Jobban szeretné, ha megint lennének valakik, akik helyette elvégzik a vallásos tennivalókat. Legyenek különleges emberek, akik megmondják, mit kell tenni, hírt adnak a jövendôrôl és helyettünk cselekszenek!

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | László Felföldi, episcopul Diecezei de Pécs: Trebuie să ne întoarcem şi să căutăm punctul cel mai profund al credinţei...

În omilia sa, oratorul pelerinajului din acest an a dedicat o secţiune specială tinerilor, avertizându-i împotriva pericolelor lumii digitale şi subliniind că şi ei, „tinerii care construiesc şi continuă viitorul”, au nevoie de bucuria credinţei.

Mai multe articole de același fel

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.