Așteptat de mulți ani, noul heliport care a fost astăzi inaugurat la Jibou va deservi locuitorii mai multor județe din partea de Nord-Vest (NV) a țării. Inaugurarea heliportului SMURD s-a făcut în prezența secretarului de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

“Marți, 10 septembrie 2019, a avut loc festivitatea prilejuită de operaționalizarea Punctului de operare aeromedical din Jibou, județul Sălaj. În contextul acestei realizări, regiunea de Nord-Vest (NV) a țării va avea un elicopter de intervenţie SMURD, care va avea baza în oraşul de pe Someş, menit în a optimiza și a crește performanțele ajutorului adus cetățenilor în situații de urgență. Cel de-al optulea punct de operare aeromedical va intra în activitate și va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud. Baza a fost dotată cu hangare, camere de lucru pentru personalul medical, inclusiv spații de dormit pentru aceștia”, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Stabilirea la Jibou a locaţiei pentru heliportul şi hangarul aferente elicopterul SMURD a avut loc la începutul anului 2014. Heliportul a fost construit în 2016, printr-o investiţie de peste 1 milion de lei de la bugetul judeţului. Întrucât amplasamentul nu fusese prevăzut cu o pistă de aterizare, heliportul nu a putut fi dat în folosinţă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania