Așteptat de mulți ani, noul heliport care a fost astăzi inaugurat la Jibou va deservi locuitorii mai multor județe din partea de Nord-Vest (NV) a țării. Inaugurarea heliportului SMURD s-a făcut în prezența secretarului de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

“Marți, 10 septembrie 2019, a avut loc festivitatea prilejuită de operaționalizarea Punctului de operare aeromedical din Jibou, județul Sălaj. În contextul acestei realizări, regiunea de Nord-Vest (NV) a țării va avea un elicopter de intervenţie SMURD, care va avea baza în oraşul de pe Someş, menit în a optimiza și a crește performanțele ajutorului adus cetățenilor în situații de urgență. Cel de-al optulea punct de operare aeromedical va intra în activitate și va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud. Baza a fost dotată cu hangare, camere de lucru pentru personalul medical, inclusiv spații de dormit pentru aceștia”, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Stabilirea la Jibou a locaţiei pentru heliportul şi hangarul aferente elicopterul SMURD a avut loc la începutul anului 2014. Heliportul a fost construit în 2016, printr-o investiţie de peste 1 milion de lei de la bugetul judeţului. Întrucât amplasamentul nu fusese prevăzut cu o pistă de aterizare, heliportul nu a putut fi dat în folosinţă.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.