Spectacolul pus în scenă de Andriy Zholdak, cu premiera clujeană în stagiunea teatrală 2016-2017, se va juca pe scena nouă a Teatrului Alexandrinsky în data de 13 şi 14 septembrie. Olimpiada Teatrelor de la Sankt Petersburg a fost deschisă în data de 15 iunie, se desfăşoară pe parcursul mai multor luni şi găzduieşte peste 30 de spectacole teatrale din 15 ţări.

Olimpiada Teatrelor a fost fondată în 1993, în Grecia, la iniţiativa regizorului Theodoros Terzopoulos. În ultimele două decenii festivalul a fost organizat la Delphi (Grecia), Shizuoka
(Japonia), Moscova (Rusia), Istanbul (Turcia), Seul (Coreea de Sud), Beijing (China), Wrocław (Polonia), New Delhi (India).

Scopul grandiosului festival este realizarea unor întâlniri teatrale la nivel mondial şi, de asemenea, realizarea dialogului între creatorii de teatru din întreaga lume.

Spectacolul “Rosmersholm”, realizat la Cluj-Napoca, a participat în 2018 la Festivalul Naţional de Teatru din Pécs unde a câştigat trei premii: premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Éva Imre) şi premiul
pentru cel mai bun decor (Andriy Zholdak şi Daniel Zholdak).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania