Fonduri nerambursabile de peste 2,6 milioane de euro vor fi investite în extinderea unei şcoli generale din municipiul Sibiu, din cartierul Dumbrava, prin construirea, până în toamna lui 2021, a unui corp de clădire ce va include, printre altele, 11 săli de clasă, un cabinet medical şi o sală de gimnastică, potrivit unui comunicat de presă transmis de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“Peste 12,5 milioane lei vor fi folosiţi în cadrul proiectului care le va oferi celor peste 520 de elevi care frecventează Şcoala Gimnazială ‘Ion Luca Caragiale’, din cartierul sibian ‘Dumbrava’, un imobil mai mare, extins şi mai bine dotat cu echipamente. Este vorba de cererea de finanţare cu numele ‘Extindere corp şcoală la Şcoala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu’, pentru care a fost semnat contractul de alocare a unei sume nerambursabile în valoare de peste 2,6 milioane euro, prin Axa Prioritară 10 a Programului REGIO 2014-2020 – Obiectiv Specific 10.1 – care prevede investiţii în proiectele ce vizează creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învăţământului ante preşcolar şi preşcolar”, arată ADR Centru.

Proiectul prevede extinderea corpului de şcoală existent cu un corp de clădire nou, ce va include 11 săli de clasă, un cabinet fizică-chimie, un cabinet informatică, o sală multimedia, bibliotecă cu sală de lectură, grupuri sanitare la fiecare nivel, raportate la numărul de elevi, spaţii administrative, precum şi un cabinet medical.

În cadrul investiţiilor va fi realizată şi o sală de gimnastică, împreună cu anexele aferente, iar accesul principal se va modifica şi se va realiza la nivelul corpului nou.

“Primăria Sibiu a finalizat proiectul tehnic şi a obţinut autorizaţia de construcţie, astfel că, pentru a realiza cât mai repede această investiţie, următorul pas constă în contractarea execuţiei lucrărilor propriu-zise. Până în prezent, am atras fonduri europene în valoare de peste 53 de milioane de lei pentru unităţile de învăţământ din Sibiu, pentru eficientizarea energetică a clădirilor în care funcţionează şcolile nr. 1 şi nr. 21, dar şi cele cu numele ‘Constantin Noica’ şi ‘Radu Selejan’, iar prin axa de finanţare a îmbunătăţirii infrastructurii din învăţământ se vor realiza extinderea şcolilor ‘Nicolae Iorga’ şi ‘Caragiale’, precum şi construcţia unei noi creşe în cartierul Ţiglari. Alte două proiecte însumând 11 milioane lei se află în etapa de contractare: construcţia unei creşe în cartierul Ştrand şi modernizarea internatului Colegiului ‘Independenţa'”, au precizat, potrivit comunicatului, reprezentanţii Primăriei.

Dotările noului corp de clădire al Şcolii “Ion Luca Caragiale” sunt, de asemenea, incluse în proiect, printre acestea numărându-se mobilierul şcolar, table interactive, videoproiectoare şi sisteme PC.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de peste 12,5 milioane de lei, din care cea a finanţării nerambursabile alocate este de aproape 12,3 milioane de lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro. Edilii sibieni estimează că investiţiile se vor finaliza în 30 septembrie 2021, se precizează în comunicatul citat.

“La nivel regional, prin Axa Prioritară 10 susţinem multe investiţii de acest gen, de la grădiniţe la şcoli gimnaziale, de la licee şi şcoli profesionale la universităţi, în acest moment având deja contractate 32 de proiecte a căror valoare totală depăşeşte 245 milioane lei”, a precizat, potrivit comunicatului, directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.