Gigantul Electrolux a anunțat recent că va disponibiliza peste 800 de angajați de la fabrica sa din Jászberény, Ungaria, ca urmare a unui proces de restructurare lansat la începutul acestui an. Compania a decis să iniţieze un plan de creştere a eficienţei la nivel de grup, anunțându-și totodată intenția de externalizare a unei părţi din activităţile actuale de producţie din Ungaria şi de a investi în fabrica de frigidere din Nyiregyhaza, potrivit Daily News Hungary.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Ministerul finanţelor, dar şi biroul guvernamental din Ungaria au intervenit imediat după anunţul suedezilor de la Electrolux privitor la intenţia de a disponibiliza sute de angajaţi, lansând o anchetă pentru a determina dacă Electrolux şi-a respectat obligaţiile legale privind concedierile.

Oficialii ungari au adăugat că se vor depune toate eforturile pentru promovarea cât mai curând posibil a angajării lucrătorilor în cauză, prin recalificare, recrutare, dar şi implicare în diverse programe de pe piaţa muncii.

Angajarea lucrătorilor disponibilizaţi poate fi facilitată de faptul că regiunea Jasz-Nagykun-Szolnok este una în care programul de reformă a pieţei muncii a fost deja lansat pentru a consolida eficienţa birourilor pentru ocuparea forţei de muncă şi a contactelor strânse cu companiile.

Subvenţiile guvernamentale pentru mobilitate pot de asemenea ajuta lucrătorii să revină la muncă, au indicat oficialii ungari.

Electrolux a decis să investească aproximativ 100 milioane de euro în automatizarea, digitalizarea producţiei de frigidere high-end in Nyiregyhaza, Ungaria, dar şi să externalizeze producţia de aspiratoare de la unitatea din Jaszbereny şi o parte semnificativă din producţia de frigidere de acolo.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania