Gigantul Electrolux a anunțat recent că va disponibiliza peste 800 de angajați de la fabrica sa din Jászberény, Ungaria, ca urmare a unui proces de restructurare lansat la începutul acestui an. Compania a decis să iniţieze un plan de creştere a eficienţei la nivel de grup, anunțându-și totodată intenția de externalizare a unei părţi din activităţile actuale de producţie din Ungaria şi de a investi în fabrica de frigidere din Nyiregyhaza, potrivit Daily News Hungary.

Ministerul finanţelor, dar şi biroul guvernamental din Ungaria au intervenit imediat după anunţul suedezilor de la Electrolux privitor la intenţia de a disponibiliza sute de angajaţi, lansând o anchetă pentru a determina dacă Electrolux şi-a respectat obligaţiile legale privind concedierile.

Oficialii ungari au adăugat că se vor depune toate eforturile pentru promovarea cât mai curând posibil a angajării lucrătorilor în cauză, prin recalificare, recrutare, dar şi implicare în diverse programe de pe piaţa muncii.

Angajarea lucrătorilor disponibilizaţi poate fi facilitată de faptul că regiunea Jasz-Nagykun-Szolnok este una în care programul de reformă a pieţei muncii a fost deja lansat pentru a consolida eficienţa birourilor pentru ocuparea forţei de muncă şi a contactelor strânse cu companiile.

Subvenţiile guvernamentale pentru mobilitate pot de asemenea ajuta lucrătorii să revină la muncă, au indicat oficialii ungari.

Electrolux a decis să investească aproximativ 100 milioane de euro în automatizarea, digitalizarea producţiei de frigidere high-end in Nyiregyhaza, Ungaria, dar şi să externalizeze producţia de aspiratoare de la unitatea din Jaszbereny şi o parte semnificativă din producţia de frigidere de acolo.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania