Peste 1.500 de motociclişti au participat, sâmbătă, la Parada MarisFest – Alternative September Rock 2019 de la Târgu Mureş, militând pentru legalizarea “lane splitting-ului” în România, care presupune conducerea motocicletei sau a bicicletei între doua benzi de circulaţie pe acelaşi sens atunci când traficul este lent sau sunt blocaje.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“Anul acesta promovăm şi susţinem ‘Lane splitting-ul’, adică conducerea motocicletei sau a bicicletei între două benzi de circulaţie pe acelaşi sens, atunci când traficul se mişcă lent sau este oprit. Dorim recunoaşterea şi introducerea în Codul Rutier a acestei posibilităţi de fluidizare a traficului pe străzile şi şoselele care sunt tot mai aglomerate. În acest fel sigur se descongestionează traficul rutier şi încurajăm lumea să vină în număr cât mai mare şi să adopte motociclismul. Şoferii din judeţul Mureş în mod sigur sunt mult mai pregătiţi pentru lane splitting, poate şi datorită faptului că de cinci ani Parada MerisFest se desfăşoară în Târgu Mureş şi au văzut că trebuie să ne respectăm mai mult în trafic. Am deschis un sondaj pe Internet, deja sunt peste 2.000 de semnături, noi îl vom lista, îl vom duce la Prefectura Mureş, care să îl înainteze Ministerului Afacerilor Interne pentru o propunere legislativă. E o sugestie, se analizează deja de multă vreme acest aspect, mai ales că în multe ţări din Europa deja este legiferat”, a declarat unul dintre organizatorii MarisFest, Thomas Moldovan.

Potrivit acestuia, un alt aspect al Paradei MarisFest este faptul că se doreşte să transpună în costumaţia participanţilor la paradă “toată nebunia care ne afectează viaţa de zi cu zi în traficul rutier”.

“Astfel, între motociclişti vedem porturi populare, călugări, Moş Crăciuni, soldaţi, dive, acel gen de ‘piţi’ şi toată plaja de vestimentaţie, astfel încât să redăm exact imaginea celor care participă la trafic”, a precizat Moldovan.

Parada MarisFest – Alternative September Rock 2019 s-a desfăşurat pe un traseu care a cuprins mai multe străzi din centrul municipiului Târgu Mureş, cât şi din Cartierul Tudor Vladimirescu.

Pe lângă parada moto, în cadrul MarisFest – Alternative September Rock 2019 concertează trupele Relax, Firma şi Sur Albastru, Elendil, Ossian Trubut, Viţa de Vie, Transylvania Chilli Peppers, Timpuri Noi, Compact B,Oamenii Dimineţii şi White Mahala. 

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.