Acum 660 de ani, Mediașul este numit pentru prima dată oraș (civitas)-1359, in civitate Megyes(DRH C XI. 394).

Mediaş, Medieş, în maghiară Medgyes, în germană Mediasch, Medwisch [in Weinland, Königsboden], în săsește Medwesch, Medeš, Medveš, în idiș מדיאש, în slovacă Megyeš este unul din cele mai frumoase burguri transilvane.

Din anul 1448 datează primul sigiliu(pecete) al oraşului Mediaș. Breasla croitorilor şi a vânzătorilor de postav sunt atestate în anul 1457. În anul 1501 existau deja în oraş şase bresle, numărul acestora creşte rapid ajungând în 1642 la 28, iar în 1698 la 33.

Orașul beneficia și de privilegiul de a organiza un târg anual(în data de 13 iulie), privilegiu atestat documentar încă din
anul 1508.

În același timp (1490-1534), este construită incinta fortificată care completează funcţia de apărare a bastionului din jurul bisericii „Sfânta Margareta” atestat încă din 1452, astfel că, în secolul al XVI-lea, oraşul avea deja un profil funcţional complex, în care erau bine conturate funcţiile de apărare, meşteşugărească sau comercială.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.