Angajații Casei Județene de Pensii Timiș au avut parte de o mare surpriză când au ajuns la serviciu în această diminineață. Seifurile în care se păstrau echivalentul în lei a peste 50.000 de euro – bani destinați contractelor de asigurări sociale și sprijinului pentru înmormântare – au fost furați. S-a dat imediat alarma, iar un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului și au început cercetările.

Din primele informații, se pare că hotii au patruns in cladire prin partea din spate a imobilului, fortand o usa. Au mers în camera serverelor unde au anihilat sistemul de supraveghere, iar apoi, nestingheriți, s-au dus a casierie. Acolo, folosind niste extinctoare, au reusit sa sparga doua seifuri din care au furat toti banii, aproximativ 50.000 de euro, echivalentul in lei.

Banii reprezentau sumele destinate contractelor de asigurari sociale, sprijin pentru inmormantare si incasari din vanzarea de bilete de tratament.

Banii se aflau în casierie de vineri. De aceea anchetatorii sunt convinși că lovitura a fost dată la pont.

Angajatii Casei Judetene de pensii au fost trimisi acasa pana la orele pranzului, pentru ca politistii sa poata face cercetarile.

Criminalistii preleveaza probe in incercarea de a stabili cum anume au actionat hotii si pentru a descoperi indicii care i-ar putea duce pe urmele lor.

De asemenea, vor fi analizate imaginile de pe camerele de supraveghere, din zona.

Oamenii legii nu exclud ca lovitura sa fi fost dată de o grupare profesionistă de spărgătorii care are mai multe atacuri la activ.

Printre țintele ei se numără Universitatea agricolă a banatului, o biserică și mai multe firme private.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania