În perioada 17 – 19 septembrie 2019 a avut loc la la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, ediţia cu numărul 11 a concursului de canto “Vox Artis”. 20 de tineri artişti lirici din 7 ţări au concurat în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Concursul se va încheia vineri, 20 septembrie cu concertul de Gală al Laureaţilor. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Juan Cantarell din Spania.

20 de tineri artişi din 7 ţări (Ucraina, Israel, Finlanda, Germania, Coreea de Sud, Filipine şi România) au fost prezenţi la Sibiu pentru a participa la ediţia a XI-a a Concursului de canto “Vox Artis”. Juriul concursului a decis însă ca premiul I să nu se acorde la această ediţie. Premiul II a fost obţinut de soprana Lorena Puican din România iar premiul III va merge în Asia, fiind acordat sopranei Yeeun Lee (Coreea de Sud) şi baritonului filipinez Joseleo Logdat. Au mai fost acordate 3 premii speciale: “Opern sanger Studio Vienna” – Gheorghe Cibotaru (Rep. Moldova), Constantin Alexandru Matei (România) şi Taekyu Kim (South Koreea). La secţiunea “operetă” a fost acordată o singură distincţie, aceleiaşi soprane Lorena Puican (România).

Publicul sibian îi va putea asculta pe laureaţii acestei ediţii alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, la Sala Thalia, vineri 20 septembrie 2019, cu începere de la ora 19, în “Concertul de Gală al Laureaţilor”. Biletele pentru acest eveniment se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Thalia sau online, de pe portalul www.iabilet.ro Preţul unui bilet este de 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Concursul Internaţional de Canto “Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 11, reprezintă o platformă de manifestare artistică şi de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă şi este organizat de către Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu “Artcor Artists Agency” (Viena).

Membrii juriului:
Preşedintele concursului: Juan CANTARELL – dirijor, Profesor al Academiei de muzica Granados – Marshall -Barcelona

Izabella Klosinska – Casting director la Opera Naţională din Varşovia

Ph.D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency – Austria 

Costin Popa, critic muzical, redactor şef revista “Melos” – România

Alexandru Radu Petrescu – director Independent Opera Festival (Iaşi)

Costin Popa – Critic muzical, redactor-şef al revistei Melos

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată Primăria Municipiului Sibiu.

Sursa: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania