Cel mai mare festival al vânătorilor din România a ajuns la cea de-a XII-a ediție, mii de vânători din țară și străinătate fiind așteptați duminică la Bata, în județul Arad, pentru a participa. Festivalul Vânătorilor are loc la casa de vânătoare care i-a aparţinut baronului Antoniu Mocioni, cel care a fost Mare Maestru de Vânătoare a Curţii Regale a României. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean, în colaborare cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Arad și Primăria Bata.

Anual, festivalul reușește să îi reunească pe cei care apreciază vânătoarea ca pe un sport, participanții având ocazia să se bucure de spectacolele folclorice, muzică, dansuri, dar și de demonstrații, cum ar fi cele cu șoimi. Probele de măiestrie vânătorească, dresura canină, evaluarea trofeelor sau prezentarea grupelor de vânători vor constitui, ca în fiecare an, deliciul acestui festival.

„Și cum vânătorii știu cel mai bine cum se gătește, de la festival nu vor lipsi nici deosebitele preparate vânătorești”, spun organizatorii.

Programul începe la ora 11, cu prezentarea raselor de câini, de la ora 12 urmând să aibă loc și demonstrația canină. Deschiderea oficială a festivalului se va desfășura începând cu ora 13:30, de la 14 începând demonstrația de vânătoare cu șoim. Prezentarea grupelor și tradițiilor vânătorești specifice, precum și evaluarea trofeelor, se vor face începând cu ora 14:30.

Proba la ceaun cu preparate vânătorești va începe la ora 15:30, de la 16:30 fiind programate demonstrația de lucru cu câini hărțuitori la țarc, proba mistreț și demonstrația de lucru cu câini pontatori – apă și uscat. Festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 18, de la 18:30 va începe degustarea produselor vânătorești, urmând ca de la ora 19 să fie programat spectacolul folcloric.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania