Muzeul ASTRA din Sibiu este câștigătorul marelui premiu European Museum Academy (EMA). Ceremonia de decernare a avut loc în această seară la Ljubljana, în Slovenia. Distincția se acordă unui muzeu de rang internațional, cu cele mai însemnate realizări în promovarea actului cultural și a tradițiilor prin proiecte sustenabile.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

European Museum Academy este o organizație neguvernamentală care, în cei zece ani de când există, și-a propus încurajarea practicilor inovatoare în muzee, dar și promovarea dialogului cultural și a schimbului de experiențe la nivel european. Organizația oferă, totodată, oportunități de formare și activități academice în toate domeniile legate de muzee și patrimoniu.

”Premiul ne onorează și ne determină să menținem acțiunile noastre pe o linie constructivă, tocmai ca să menținem atenția publicului față de inițiativele noastre”, transmit reprezentanții muzeului ASTRA.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.