Odată cu începutul lunii octombrie se deschide și noua stagiune a Teatrului de Balet din Sibiu cu două premiere de dans contemporan.

Cea de-a XII-a stagiune a Teatrului de Balet din Sibiu se va deschide în 1 octombrie când, de la ora 19:00, vor avea loc premierele spectacolelor „Amurg”, cu dansatorii Teatrului de Balet Sibiu, în colaborare cu coregrafa Sandra Mavhima din București și „45”, în colaborare cu Teatrul de Dans din Poznań, Polonia.

În 2 octombrie de la ora 19:00 se va relua spectacolul „Amurg”, iar Teatrul de Dans Polonez va prezenta spectacolul „Recolta”, urmând ca pe data de 3 octombrie, tot de la ora 19:00, să fie puse în scenă piesele „Fragile” și „Rhapsody in Blue” cu dansatorii Teatrului de Balet Sibiu, în coregrafia neozeelandezei Aleisha Gardner.

Toate reprezentațiile vor avea loc la Sala Thalia.

Teatrul de Dans Polonez, înființat în anul 1973 ca o companie independentă, aduce în fața publicului două spectacole cu mesaje puternice și coregrafii dinamice, traversând granița dintre genuri și limitele stilistice. Spectacolul „45” pus în scenă de compania poloneză este unul versatil, luând forma spațiului în care se dansează. Structura piesei este strâns legată de istoricul companiei de dans poloneze care, încă de la începuturile sale, nu a avut propria sa scenă. Cel de-al doilea spectacol prezentat de către artiștii polonezi, „Recolta” face trimitere la ritualurile care însoțesc momentul recoltei și la ciclicitatea vieții conceptualizate etnografic, antropologic și filozofic.

Biletele pot fi achiziționate de pe kompostor.ro, sau de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1. Program casierie: Luni – Joi între 9 și 16, Vineri între 9 și 13:30.

Prețul biletelor este de 10 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania