Președintele Klaus Iohannis le-a spus, luni, studenților de la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a participat la ceremonia de deschidere a anului universitar, că în ultimii ani la conducerea Ministerului Educației s-au perindat miniștri fără vocație, iar “cu miniștri mediocri nu obții decât rezultate mediocre”.

Educaţia din România ar trebui să cultive talente şi să formeze valori, dar, din păcate, nu aceasta e regula, ci excepţia, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, la festivitatea de deschidere a anului universitar. Preşedintele a afirmat că “singura preocupare constantă” a actualului Guvern “a fost perindarea pe funcţia de ministru a unor persoane fără nicio vocaţie şi fără nicio preocupare de a rezolva problemele sistemice din învăţământ”.

Șeful statului a spus că realitatea din ultimii ani arată ca nici vorbă de din partea guvernanților de preocupare pentru excelență în educație, singura constantă fiind să propună miniștri fără vocație.”Cu miniștri mediocri nu obții decât rezultate mediocre”, a spus Iohannis.

“(…) Realitatea din ultimii ani a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație. Singura constantă a fost perindarea pe funcția de ministru a unor persoane fără nicio vocație și fără nicio preocupare de a înțelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învățământ. Cu miniștri mediocri nu obții decât rezultate mediocre. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Din păcate, nu aceasta este regula, ci excepția pe care o întâlnim doar în anumite centre de învățământ”, a spus Iohannis.

Tot la Cluj, de la ora 12.00 Iohannis va vizita Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture, iar de la ora 14.00 va lua parte la ceremonie de decorare a universităților de stat din Cluj-Napoca, la sediul Primăriei.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.