fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘShow total la prima ediție Flight Festival de la Timișoara

Show total la prima ediție Flight Festival de la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Mii de oameni au venit pe aerodromul Cioca din Timişoara în acest week-end la prima ediţie Flight Festival, un alt fel de festival, care pe lângă cele trei scene de muzică şi artişti de top invitaţi a avut ca focus tehnologia şi arta cinematografică, dorind să se impun ca eveniment inedit pe agenda Capitalei Culturale Europene Timişoara 2021.

Hangarul aerodromului, folosit pentru gararea avioanelor private, s-a transformat pe timpul zilei în sală de cinema, coordonată de regizorul Cristian Mungiu, unde au avut loc proiecţii de filme şi petreceri retro speciale, în fiecare seară de festival.

Organizatorii au amplasat trei scene printre avioanele utilitare ramase la sol, care au completat tabloul festivalului. Pe cea principala s-au desfasoara concerte cu invitații de marca ai evenimentului, iar pe celelalte doua, diferiți DJ au pus muzică retro sau techno până dimineata la ora 2.00. Printre starurile care au cântat la Flight Festival s-au aflat și Vama, Grasus XXL, The Motans, Guess Who, dar și Spike, Paul Damixie și John Trend & Jay KO.

Evenimentul a debutat vineri cu proiecţia filmului „Chuck Norris vs. Communism”, (2015, regia Ilinca Călugăreanu), precedată de o discuţie cu tema „România 30 de ani mai târziu – de la analog la digital”, care va supune atenţiei locul unde se găsea România în urmă cu 30 de ani, când filmele pe casete video constituiau „gura noastră de libertate”, şi drumul parcurs până astăzi, la generaţia internetului şi a smart-phone-ului. La aceste întrebări au răspuns Cristian Mungiu şi Irina Margareta Nistor.

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului au mai avut loc dezbateri despre aportul industriei cinematografice la evoluţia unui oraş, cum ne influenţează progresul tehnologic, inteligenţa artificială între adevăruri şi superstiţii. Creativitatea participanţilor a fost pusă în valoare în cadrul activităţilor din timpul zilei, când Academia Popa’s a venit cu ateliere de cartoons şi arte satirice, iar organizatorii au pregătit ateliere dedicate copiilor care au învăţat să-şi creeze propriul zmeu sau să modeleze în lut.

Participanţii au fost foarte interesați și de zona dedicată tehnologiei, cu experienţe VR, de gaming, iar la Flight Facility au găsit locul de unde au pornit într-o călătorie în realitatea virtuală, concepută să îi conecteze atât cu trecutul cât şi cu viitorul.

Flight Festival s-a încheiat duminica seara cu un spectol de mixaj al cunoscutului DJ ATB si un foc de artificii.

https://www.facebook.com/FlightFestivalTimisoara/videos/537977420304372/

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Expoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Începând cu ziua de vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion.