Mii de oameni au venit pe aerodromul Cioca din Timişoara în acest week-end la prima ediţie Flight Festival, un alt fel de festival, care pe lângă cele trei scene de muzică şi artişti de top invitaţi a avut ca focus tehnologia şi arta cinematografică, dorind să se impun ca eveniment inedit pe agenda Capitalei Culturale Europene Timişoara 2021.

Hangarul aerodromului, folosit pentru gararea avioanelor private, s-a transformat pe timpul zilei în sală de cinema, coordonată de regizorul Cristian Mungiu, unde au avut loc proiecţii de filme şi petreceri retro speciale, în fiecare seară de festival.

Organizatorii au amplasat trei scene printre avioanele utilitare ramase la sol, care au completat tabloul festivalului. Pe cea principala s-au desfasoara concerte cu invitații de marca ai evenimentului, iar pe celelalte doua, diferiți DJ au pus muzică retro sau techno până dimineata la ora 2.00. Printre starurile care au cântat la Flight Festival s-au aflat și Vama, Grasus XXL, The Motans, Guess Who, dar și Spike, Paul Damixie și John Trend & Jay KO.

Evenimentul a debutat vineri cu proiecţia filmului “Chuck Norris vs. Communism”, (2015, regia Ilinca Călugăreanu), precedată de o discuţie cu tema “România 30 de ani mai târziu – de la analog la digital”, care va supune atenţiei locul unde se găsea România în urmă cu 30 de ani, când filmele pe casete video constituiau “gura noastră de libertate”, şi drumul parcurs până astăzi, la generaţia internetului şi a smart-phone-ului. La aceste întrebări au răspuns Cristian Mungiu şi Irina Margareta Nistor.

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului au mai avut loc dezbateri despre aportul industriei cinematografice la evoluţia unui oraş, cum ne influenţează progresul tehnologic, inteligenţa artificială între adevăruri şi superstiţii. Creativitatea participanţilor a fost pusă în valoare în cadrul activităţilor din timpul zilei, când Academia Popa’s a venit cu ateliere de cartoons şi arte satirice, iar organizatorii au pregătit ateliere dedicate copiilor care au învăţat să-şi creeze propriul zmeu sau să modeleze în lut.

Participanţii au fost foarte interesați și de zona dedicată tehnologiei, cu experienţe VR, de gaming, iar la Flight Facility au găsit locul de unde au pornit într-o călătorie în realitatea virtuală, concepută să îi conecteze atât cu trecutul cât şi cu viitorul.

Flight Festival s-a încheiat duminica seara cu un spectol de mixaj al cunoscutului DJ ATB si un foc de artificii.

TE

? FULL ENERGY with ATB at ☆ Flight Festival 2019 ☆

Publicată de Flight Festival pe Duminică, 29 septembrie 2019

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania