Restaurarea clădirii Castelului Nopcsa din satul Săcel, județul Hunedoara, va demara în cel mai scurt timp, după ce ordinul de începere a lucrărilor a fost emis ieri de către Consiliul Județean Hunedoara. Valoarea proiectului este de 6,4 milioane de lei, iar fondurile au fost alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul județului Hunedoara.

Obiectivul general al proiectului este recuperarea și valorizarea patrimoniului material, imaterial și promovarea acestuia în context regional și european, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

În prezent castelul este declarat monument istoric, fără a fi deschis publicului din cauza stării avansate de degradare produse de lipsa întreținerii și de vandalizarea clădirii, fiind necesară realizarea de lucrări de restaurare a clădirii pentru introducerea sa în circuitul turistic și deschiderea către public.

Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de dezvoltare economico-socială, furnizând repere pentru atragerea de investiții în zonă, valorificarea forței de muncă disponibilă, a potențialului turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism și turism rural sau de aventură, a factorilor de mediu și relief. 

Lucrările vor fi executate de asocierea SC Metal Prod West SRL & SC Masecons 2010 SRL.

Credit foto: Daniel Guță, VIP Deva

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.