Restaurarea clădirii Castelului Nopcsa din satul Săcel, județul Hunedoara, va demara în cel mai scurt timp, după ce ordinul de începere a lucrărilor a fost emis ieri de către Consiliul Județean Hunedoara. Valoarea proiectului este de 6,4 milioane de lei, iar fondurile au fost alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul județului Hunedoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Obiectivul general al proiectului este recuperarea și valorizarea patrimoniului material, imaterial și promovarea acestuia în context regional și european, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

În prezent castelul este declarat monument istoric, fără a fi deschis publicului din cauza stării avansate de degradare produse de lipsa întreținerii și de vandalizarea clădirii, fiind necesară realizarea de lucrări de restaurare a clădirii pentru introducerea sa în circuitul turistic și deschiderea către public.

Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de dezvoltare economico-socială, furnizând repere pentru atragerea de investiții în zonă, valorificarea forței de muncă disponibilă, a potențialului turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism și turism rural sau de aventură, a factorilor de mediu și relief. 

Lucrările vor fi executate de asocierea SC Metal Prod West SRL & SC Masecons 2010 SRL.

Credit foto: Daniel Guță, VIP Deva

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania