fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEACod GALBEN de furtuni în judeţele Alba şi Mureş

Cod GALBEN de furtuni în judeţele Alba şi Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Potrivit ANM, sunt vizate de avertizare localităţile Fărău şi Noşlac, din judeţul Alba. De asemenea, în judeţul Mureş sunt vizate localităţile: Luduş, Sarmaşu, Band, Brâncoveneşti, Batoş, Râciu, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Cheţani, Miheşu de Câmpie, Sânger, Cuci, Iclănzel, Şăulia, Bogata, Fărăgău, Pogăceaua, Şincai, Aţintiş, Grebenişu de Câmpie, Crăieşti, Băla, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma.

Meteorologii avertizează că în aceste zone vântul va prezenta intensificări de 55-65 km/h, izolat cu aspect de vijelie şi se vor înregistra descărcări electrice şi cantităţi de apă de peste 15 l/mp.

Avertizările sunt în vigoare până la ora 19.00.

Metereologii au anunţat și pentru mai multe localităţi din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud vânt puternic care la rafală depăşeşte 60 de kilometri pe oră, descărcări electrice şi ploi care vor cumula izolat 15 … 20 l/mp.

De altfel, întreaga ţară se află de joi până sâmbătă dimineaţa sub o informare de ploi, vânt şi frig. Potrivit ANM, în perioada 3 octombrie, ora 4.00 – 5 octombrie, ora 9.00, se anunţă ploi moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului şi răcire accentuată.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Cod galben și portocaliu de vânt și vijelii în jumătate de țară

În intervalul 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08, ANM informează că vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55...65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

Cod galben de vânt puternic în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabilă în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pe parcursul orelor următoare.