Incendiul izbucnit la Biserica Unitariană din localitatea Sânmiclăuş, județul Alba, a fost stins, fiind afectată clopotniţa, pe aproximativ 40 de metri pătraţi, şi scările din lemn pe care se urca în turn. Pompierii au coborât din turn cele două clopote, foarte valoroase datorită vechimii lor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, după lichidarea incendiului, pompierii au coborât din clopotniţă cele două clopote, deosebit de valoroase datorită vechimii, întrucât puteau prezenta un pericol pentru cei care vor lucra ulterior la reconstrucţia clopotniţei.

“În urma incendiului a fost afectată clopotniţa (turnul) bisericii pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Au mai ars scările din lemn care făceau accesul în turn”, arată reprezentanţii ISU Alba.

Intervenţia pompierilor a reuşit să evite propagarea incendiului la construcţia propriu-zisă a bisericii, ea rămânând intactă.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit la un corp de iluminat amplasat în turn.

La incendiu au intervenit pompieri din Alba Iulia, Aiud şi Blaj cu trei autospeciale şi o autoscară mecanică, prima intervenţie fiind realizată de pompierii voluntari din cadrul Primăriei Sona.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania