50 de angajați urmează să își piardă locurile de muncă, după ce compania britanică Frontier Smart Technologies Group, producător de semiconductori pentru radiouri digitale și sisteme smart audio, își închide subsidiara din România. Fabrica are sediul în Timișoara și produce circuite integrate și module pentru clienți precum Sony, Philips, Bang&Olufsen, Bowers&Wilkins sau Harman Kardon.

Închiderea unității din România este preconizată pentru finele anului, britanicii argumentând că decizia s-a luat pe fondul veniturilor în scădere, mutarea fiind estimată să reducă costurile de bază ale companiei cu circa 2 milioane de dolari în 2020.

Frontier Silicon a fost fondată în 2001 și a devenit parte a Frontier Smart Technologies (fosta Toumaz Group) în anul 2012. Anul trecut, compania a obținut afaceri de circa 12,65 milioane de lei și un profit net de 1,1 milioane de lei, cu 50 de angajați. Frontier Smart Technologies a acceptat recent o ofertă de preluare din partea grupului britanic Science Group, menită să revitalizeze activitățile companiei, afectate de condițiile de piață adverse.

Resursele de inginerie audio vor fi concentrate în Marea Britanie, existând un plan de gestionare a transferului de competențe și expertize specifice către unitatea din Cambridge care “va fi adoptat în timp util”.

Sursa: https://seenews.com/news/frontier-smart-technologies-to-close-romania-operations-671413

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania