Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune publicului sibian și național o nouă formulă de abordare a actului cultural. Opere ale poetului Lucian Blaga vor fi expuse în premieră, în sistem tridimensional, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea universității sibiene care îi poartă numele.

Publicul va putea să îmbine noile tehnologii cu pasiunea pentru lectură cu ajutorul unui sistem holografic piramidal instalat în holul Bibliotecii Astra din Sibiu.

”Pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, instituția noastră va expune poezii ale marelui filozof și poet, Lucian Blaga, în sistemul holografic piramidal, prin intermediul căruia sunt evidențiate documente și materiale de excepție aflate în colecțiile bibliotecii”, potrivit comunicatului de presă transmis de Biblioteca Astra.

Inovație a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune publicului sibian și național o nouă formulă de abordare a actului cultural. Instituția noastră își propune să crească permenent apetitul pentru lectură prin modalități moderne și inovative. Astfel la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este instalat un sistem holografic piramidal, unde vor fi expuse cărți din fondul instituției. „Dispozitivul achiziționat de bibliotecă oferă o experiență inedită. Imaginea de dimensiuni reduse atrage privirea prin modul ingenios de expunere. Holograma poate fi privită din trei unghiuri diferite. De pildă, pagina unei cărți este reprezentată într-un sistem video de tip 3D.”, declară Silviu Borș, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Efectele grafice provoacă utilizatorii să reflecteze asupra modurilor de transmitere a mesajelor în mediul virtual, căci pagina de carte, în calitate de obiect fizic, este reproiectată, prin intermediul unui sistem inovator de reprezentare. Pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, instituția noastră va expune poezii ale marelui filozof și poet, Lucian Blaga, în sistemul holografic piramidal, prin intermediul căruia sunt evidențiate documente și materiale de excepție aflate în colecțiile bibliotecii.Sistemul este disponibil în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, la intrarea în Corpul B, Str. George Barițiu, nr. 7, în intervalul ora 8:00 – 20:00.#bibliotecaastra, #astraSibiu, #astraRomania, #astracultura, #astraCarte, #astraTransylvania, #mysibiu, #sibiu, #hermannstadt, #astralibrary, #library, #lucianblaga, #ulbs

Publicată de Biblioteca Astra Sibiu pe Miercuri, 9 octombrie 2019

Efectele grafice provoacă cititorul să reflecteze asupra modurilor de transmitere a mesajelor în mediul virtual, pagina de carte fiind reproiectată, prin intermediul unui sistem inovator de reprezentare.

Prin noua achiziție, biblioteca sibiană dorește să să crească apetitul pentru lectură prin modalități moderne și inovative.

„Dispozitivul achiziționat de bibliotecă oferă o experiență inedită. Imaginea de dimensiuni reduse atrage privirea prin modul ingenios de expunere. Holograma poate fi privită din trei unghiuri diferite. De pildă, pagina unei cărți este reprezentată într-un sistem video de tip 3D.”, spune Silviu Borș, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Sistemul sistem holografic piramidal este disponibil publicului în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, la intrarea în Corpul B, în intervalul ora 8:00 – 20:00.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.