Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune publicului sibian și național o nouă formulă de abordare a actului cultural. Opere ale poetului Lucian Blaga vor fi expuse în premieră, în sistem tridimensional, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea universității sibiene care îi poartă numele.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Publicul va putea să îmbine noile tehnologii cu pasiunea pentru lectură cu ajutorul unui sistem holografic piramidal instalat în holul Bibliotecii Astra din Sibiu.

”Pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, instituția noastră va expune poezii ale marelui filozof și poet, Lucian Blaga, în sistemul holografic piramidal, prin intermediul căruia sunt evidențiate documente și materiale de excepție aflate în colecțiile bibliotecii”, potrivit comunicatului de presă transmis de Biblioteca Astra.

Efectele grafice provoacă cititorul să reflecteze asupra modurilor de transmitere a mesajelor în mediul virtual, pagina de carte fiind reproiectată, prin intermediul unui sistem inovator de reprezentare.

Prin noua achiziție, biblioteca sibiană dorește să să crească apetitul pentru lectură prin modalități moderne și inovative.

„Dispozitivul achiziționat de bibliotecă oferă o experiență inedită. Imaginea de dimensiuni reduse atrage privirea prin modul ingenios de expunere. Holograma poate fi privită din trei unghiuri diferite. De pildă, pagina unei cărți este reprezentată într-un sistem video de tip 3D.”, spune Silviu Borș, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Sistemul sistem holografic piramidal este disponibil publicului în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, la intrarea în Corpul B, în intervalul ora 8:00 – 20:00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania