Volkswagen Group a amânat decizia finală de a construi o uzină auto în Turcia, potrivit Automotive News Europe, pe fondul operaţiunilor militare ale turcilor în Siria. Cancelarul german Angela Merkel declara duminică faptul că i-a transmis preşedintelui turc Tayyp Erdogan că ofensiva militară trebuie oprită, scrie Ziarul Financiar.

Deși inițial era văzută ca o opțiune pentru construcția viitoarei fabrici în care urmau să muncească peste 5000 de oameni (direct și în cadrul furnizorilor de componente), grupul german a anunțat recent că alege Turcia. Uzina urma să fie construită în oraşul Manisa, la 40 km nord de Izmir, iar producţia ar fi trebuit să demareze în 2022.

În condițiile în care grupul anunță că amână decizia, țara noastră are din nou șansa de a fi luată în calcul. Potrivit datelor din piaţa imobiliară, citate de Ziarul Financiar, Volkswagen a luat în calcul zona Aradului pentru a construi fabrica. La Arad există atât infrastructură rutieră, cât şi feroviară, un constructor auto având posibilitatea de a exporta rapid automobilele produse.

Acum, Guvernul trebuie să meagă direct la Volkswagen cu o ofertă scrisă, care să respecte normele UE pentru a-i determina să se răzgânească şi să atragă investiţia în România”, a declarat a spus Gabriel Sicoe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, citat de aceeași sursă.

La rândul ei premierul demis Viorica Dăncilă a spus că va face tot posibilul pentru a atrage investiția grupului Volkswagen.

Sursa: Ziarul Financiar

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

1 COMENTARIU

  1. Am publicat anterior in alt ziar: TREBUIE muszai sa obtinem cat mai multe investitii majore in Ardeal SI Banat. VW este una din ele. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj.

Comments are closed.