Una dintre cele mai moderne fabrici de prelucrare a miezului de nucă din Europa a fost inaugurată astăzi la Ciugud, în județul Alba. Investiția depășește 4 milioane de euro, dintre care aproape un sfert sunt fonduri europene. 

În cadrul evenimentului de deschidere, primarul Ciugudului, Gheorghe Damian, a lansat o provocare investitorilor care vor sa își dezvolte afaceri de succes, să aleagă Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar. Peste 15 hectare vor fi disponibile cu toate utilitățile necesare. Administrația locală promite să fie serioasă, corectă, deschisă și prietenoasă cu mediu de afaceri. 

Transilvania Nuts este o afacere dezvoltată de omul de afaceri Levente Hugo Bara, fostul proprietar al fabricii Supremia – vândută între timp concernului Solina.

”Este un proiect la care am visat de ceva vreme, fiind foarte motivați să demarăm construcția unei noi fabrici, deoarece aveam proiecte inovative care implicau investiții mari atât în tehnologie cât și în infrastructură”, a spus în fața celor prezenți la momentul festiv Alexandru Chiric, CEO Transilvania Nuts.

Valoarea investiției este de peste 4 milioane de euro, din care contribuția firmei a fost de 3,2 milioane de euro (din surse proprii și credit bancar) și 900.000 de euro reprezintă o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania