fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEeMag se extinde puternic în Ungaria

eMag se extinde puternic în Ungaria

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Concurenţei din Ungaria (GVH) a aprobat fuziunea Dante International Kft., firma care deţine magazinul online Emag.hu, cu Extreme Digital Zrt., firma proprietară a site-ului Edigital.hu, precum şi a 16 magazine fizice din această țară, a transmis instituţia, joi, agenţiei ungare de presă MTI.

Instituţia şi-a motivat decizia precizând că pasul nu reduce, în mod semnificativ, concurenţa pe piaţa produselor tehnice, unde firmele implicate au, în segmentul de vânzări online şi tradiţional, o cotă de piaţă ce nu atinge 20 de procente, astfel că nu trebuie contat pe efecte negative, precum majorări de preţuri.

În analiza sa, GVH a stabilit că, din perspectiva articolelor tehnice, segmentele comerciale online şi tradiţional constituie o piaţă unitară. Concluzia este susţinută de faptul că jucătorii comerciali care activează şi în online şi în offline oferă, în mod specific, preţuri, condiţii unitare la nivel naţional, respectiv că, consumatorii maghiari acordă o semnificaţie aparte prezenţelor fizice ale magazinelor online.

Totodată, raportul arată că fuziunea nu ar avea efecte negative predictibile nici dacă analiza s-ar fi restrâns doar la comerţul online cu amănuntul, cu articole tehnice, astfel că poate fi spus că există probabilitatea ca preţurile să nu crească, aspect susţinut şi de transparenţa preţurilor de pe piaţă, sensibilitatea la preţ a celor care cumpără în mediul online, presiunea concurenţială a firmelor rămase în sector şi vulnerabilitatea pieţei.

GVH a respins drept nerealiste, semnalările venite de la ceilalţi jucători de pe piaţă, care reclamau că, având volumul mai mare de produse achiziţionate, firma nou creată ar putea elimina concurenţa prin practicarea de preţuri mai mici. GVH a considerat că fuziunea nu o poziţionează pe compania nou creată preferenţial faţă de furnizori.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

INTERVIU | Laurențiu Stan, consultant financiar în “exit planning”, co-fondator SBC România: ”Planificarea exitului nu este un proces care ar trebui amânat până în...

Laurențiu Stan a devenit, la începutul acestui an, primul român certificat ca exit planner de Exit Planning Institute (EPI). Programul de acreditare Certified Exit Planning Advisor® (CEPA®), creat în 2007, reprezintă singurul program de acest fel, în acest moment, pentru cei care doresc să se specializeze în domeniu.