fbpx
spot_img
19.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORARoma: Festival Internațional de Muzică Corală "Roots Fest"

Roma: Festival Internațional de Muzică Corală „Roots Fest”

Publicat în

spot_img
spot_img

Festivalul internațional de muzică corală ”Roots Fest” a ajuns la cea de-a treia ediție, și se va desfășura la Roma în zilele de 1 și 2 noiembrie 2019. Festivalul este organizat de asociația culturală ARPRO în colaborare cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Italia, al Asociației Naționale Corale din România și al Biblioteche di Roma.

Accademia di Romania in Roma și Bazilica San Vitale din Roma găzduiesc festivalul Roots Fest, care reunește coruri de naționalități și confesiuni diferite sub semnul muzicii. Alături de obiectivele sociale și culturale de a reuni comunitatea românească prin muzică și de a favoriza studiul muzicii corale românești, festivalul urmărește dezvoltarea unui dialog permanent între muzicienii amatori și profesioniști, păstrarea legăturii culturale cu România, sensibilizarea publicului către acest gen muzical care ne învață și arta de a-l asculta pe cel de lângă noi și de a crea armonie.

Caracterul insolit al acestei ediții va fi dat de prezența a doi invitați de prestigiu în juriul onorific: Maestrul Voicu Enăchescu, președintele Asociației Naționale Corale din România, directorul Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română” și dirijorul corului de cameră ”Preludiu” și Alina Pârvulescu, secretar general al Asociației Naționale Corale din România.

Corurile prezente la Roots Fest 2019, care vor aduce în atenția juriului și a publicului noi armonii și interpretări, vor fi: Corala feminină ”Arpeggio”, Corul polifonic ”Sfântul Roman Melodul”, Corul polifonic ”Schola Cantorum”, Corul ”Gaudium Poloniae”, Corul ”Catolica” și Corul ”Cantate Domino”.

Program:

Vineri, 1 noiembrie ora 19:00, Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110)

  • Concert de muzică corală laică: corurile participante vor prezenta un program de muzică corală inspirată din folclor.
  • În program piese de: Constantin Arvinte, Nicolae Lungu, Pretorian Vlaiculescu.

Sâmbătă, 2 noiembrie ora 19:00, Biserica San Vitale din Roma (Via Nazionale 194)

  • Concert de muzică corală sacră.
  • În această secțiune vor fi prezente coruri românești, italiene, poloneze, care vor prezenta un repertoriu din tradiția ortodoxă, greco-catolică, romano-catolică, catolică și neoprotestantă.

Sponsori: Corso Grand Suite, ADGRI – Associazione dei Genitori Romeni in Italia, Associazione Culturale Villaggio Romeno, Razvan Ploscaru – Graphic Design.

Parteneri Media: TVR International, Radio Romania, Radio Romania International, Agerpres, Occidentul Românesc, Vocativ Plus, Giornale Diplomatico, Yes Art Italy, Oltre le Colonne, Italia a Piedi.

Mai multe informații, AICI.

Redacția ST

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel