fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUPeste 500 de dansatori din 30 de țări participă la Sibiu, la...

Peste 500 de dansatori din 30 de țări participă la Sibiu, la cel mai important eveniment de dans sportiv al anului în România

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 500 de perechi de dansatori sportivi din peste 30 de țări ale lumii se întrec la Sibiu, în perioada 2-3 noiembrie, în cadrul celei de-a șasea ediții a Transylvanian Grand Prix, cel mai important eveniment de dans sportiv al anului în România.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, competiția de World Open Standard de anul acesta se anunță una extrem de disputată, multe perechi din TOP 50 fiind pe lista dansatorilor care se vor prezenta pe ringul amenajat în incinta Sălii Transilvania din Sibiu. Competiția este arbitrată de oficiali din 20 de țări, 38 de arbitri internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români. 

Cea mai bine clasată pereche în topul mondial înscrisă în competiția de la Sibiu până în acest moment este formată din Evgeny Moshenin și Dana Spitsyna, din Rusia, ocupanți ai locului 2 în clasamentul mondial și câștigătorii ultimelor două ediții ale Transylvanian Grand Prix.

Printre favoriți se numără și cuplul Rareș Cojoc – Andreea Matei din România, în momentul de față ocupanți ai locului 15 (anul trecut 26) în clasamentul mondial. Rareș este multiplu campion național, semifinalist la Campionatul European de dansuri standard de anul acesta și unul dintre cei mai titrați dansatori sportivi din țară. Reprezentând tot Romania, perechea Marco Sirocchi și Dora Kilin ocupă în acest moment locul 14 în clasamentul mondial. Printre favoriți se mai numără și perechea Yuming Qui – Liying Wei, campionii en-titre ai Chinei, ocupanți ai locului 16 mondial și perechea Evgeny Sveridonov – Barlova Angelina din Rusia, aflați momentan pe locul 30 mondial.

Secțiunea latino este la fel de disputată ca și cea standard. Andreea și Silvestri Martina Varati, din Ungaria, ocupanți ai poziției 5 în clasamentul mondial sunt favoriți la câștigarea competiției. Însă și România va fi bine reprezentată la secțiunea latino, cu Ștefan Grigore și Laura Filipescu, în prezent pe locul 14 ( 18 anul trecut) în clasamentul mondial și prin Alexandru Miculescu și Andra Păcurar, aflați pe poziția 19 în acest clasament. Cuplul Miculescu/Păcurar deține titlul de campion mondial la categoria sub 21 de ani și sunt cea mai tânără pereche din top 24 mondial. De asemenea, cei doi sunt multipli finaliști ai campionatelor mondiale de tineret și sub 21 de ani. 

Open-urile Standard și Latino sunt structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulti 19-34 ani, Senior I 35 – 44 ani și Senior II 44 – 55 ani.

Accesul publicului pe durata celor două zile de spectacole se va face pe bază de bilet. Prețul unui bilet a fost stabilit la 45 de lei pe zi de persoană. 

Transylvanian Grand Prix este un eveniment conceput de clubul Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans din Brașov și se află la cea de-a sasea ediție.

Redactia

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel