Organizat vineri, 1 noiembrie, de la ora 18.00, pentru al cincilea an consecutiv de către Scena Urbană, spectacolul ”Requiem aeternam” este parte din seria de evenimente numite ”Lacrimosa” și este susținut de Claudiopolis Youth Orchestra compusă în bună parte din membri ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și regizat de Ina Hudea.

Organizat de către Scena Urbană, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, precum și al FERRO, susținătorul evenimentelor Scena Urbană, spectacolul devenit deja tradiție de Luminație, va avea loc în Cimitirul Central/Házsongárd din Cluj-Napoca.

”Requiem Aeternam este un spectacol de comemorare a sufletelor celor dragi nouă, care au părăsit această lume. Este o rugăciune pe care o facem an de an în această zi, un omagiu muzical și sufletesc pentru toți cei care ne veghează din ceruri. Ne dorim să fie, în același timp, și o alinare pentru cei nemângâiați: Dumnezeu să odihnească sufletele celor plecați, iar nouă să ne dea puterea de a merge mai departe, de a iubi și a da viață!”, spune Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” și regizorul spectacolului Requiem Aeternam.

Evenimentul va fi continuat, a doua zi, sâmbătă, 2 noiembrie 2019, de la ora 11.00, cu tururi ghidate în Cimitirul Central, susţinute de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.

REQUIEM AETERNAM – Concert 1 Noiembrie 2019, ora 18,00, Cimitirul Central Cluj-Napoca
Orchestra și corul: Claudiopolis Youth Orchestra
Dirijor: Vlad Eniu
Regizor: Ina Hudea

Balerini: Ioana Cristina Terebesy, Gollner Delia, Camelia Rațiu, Anamaria Boancă, Oana Siminic, Raluca Perde, Antonia Indrei, Alin Rîpă, Florin Ianc, Vlad Sebastian, Sergiu Hosu, Antonio Mon, Mihai Ciocmărean

Organizator: Scena Urbană
Prezentator: Ovidiu Blag

Repertoriu:

1.Puccini – Manon Intermezzo

2. Verdi – Requiem aeternam

3. Mozart – Kyrie

4. Cherubini: Requiem in C minor – Pie Jesu

5. Cherubini: Requiem in C minor – Lacrimosa

6. J. S. Bach – Adagio

7. Palestrina – Kyrie si Agnus Dei din Missa pro Defunctis

8. Schubert – Ave Maria

9. Brahms – Begräbnisgesang

10. Gabriel Faure – RequiemIntroït et Kyrie + Libera Me

11. Mozart – Requiem aeternam

12. Mascagni – Intermezzo – Cavaleria rusticana

13. Mozart – Lacrimosa

Participarea la eveniment este LIBERĂ.

Evenimentul este realizat de Asociația ”Scena Urbană”, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, precum și al FERRO, susținătorul evenimentelor Scena Urbană.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania