Colegiul Naţional ”Decebal” din Deva, Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazar” din Sibiu și Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” din Baia Mare sunt printre cele 10 școli românești ce vor fi dotate cu imprimante 3D, printr-un proiect susţinut de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ECDL, cu sprijinul DEDEMAN.

Vineri, 1 noiembrie 2019, se reia campania 3DUTECH, prin care alte 10 şcoli din România vor deveni hub-uri de imprimare 3D. Evenimentul de lansare va avea loc la ora 11.00, în Bucureşti, la Colegiul Naţional Grigore Moisil. Proiectul se numește “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” este susținut de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ECDL și DEDEMAN, iar prin intermediul acestuia mai multe şcoli din țară devin hub-uri de imprimare 3D, iar 20 de profesori și 200 de elevi au oportunitatea să obţină certificarea recunoscută internațional ECDL 3D Printing.

Sub sloganul EDUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!, campania îşi propune să creeze noua generaţie de specialişti în printare 3D, printr-un proiect pentru elevii şi profesorii din România.

Anul acesta şcolar, hub-urile de printare 3D se vor activa în Bucureşti la Colegiul Naţional Grigore Moisil, Galaţi la Liceul Teoretic Dunărea, Iaşi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Suceava la Colegiul Naţional Dragoş Vodă Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Naţional Ştefan cel Mare – Suceava, Hunedoara la Colegiul Naţional Decebal – Deva, Dolj la Colegiul Naţional Fratii Buzesti – Craiova, Sibiu la Colegiul Naţional Gh. Lazar, Maramureş la Colegiul Economic Nicolae Titulescu – Baia Mare Prahova la Colegiul Naţional Mihai Viteazul – Ploieşti

Toate aceste şcoli vor fi dotate cu imprimante 3D. Profesori din fiecare şcoală vor fi instruiţi şi certificaţi internaţional în modelare şi printare 3D, iar aceştia vor fi capabili apoi să îşi instruiască elevii pe acest domeniu.

Pe lângă aceştia, ECDL ROMANIA va instrui şi certifica ECDL 3D Printing profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc – Bucureşti şi Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci – Brăila.

În plus, EDUTECH îi provoacă pe elevi şi profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).
Printarea 3D este un domeniu revoluţionar, care deja schimbă lumea, dând naştere unor meserii inovative.

Până acum, prin intermediul primelor două ediţii EDUTECH, 20 de licee din România au fost activate deja ca hub-uri 3D Printing şi peste 40 de profesori şi mai mult de 400 de elevi au avut oportunitatea de a obţine gratuit certificarea internaţională ECDL 3D Printing. Acestora li se vor alătura alte zeci de profesori şi sute de elevi prin ediţia a treia a proiectului “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”.

La iniţiativa ECDL ROMANIA, “Utilizarea tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D” a fost aprobată de Ministerul Educaţiei ca disciplină opţională în liceu, începând cu anul şcolar 2019-2020. Totodată, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de noi credite profesionale transferabile dacă accesează şi se certifică pe modulul ECDL 3D Printing.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.