fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIETrei colegii naționale din Transilvania, dotate cu imprimante 3D într-un proiect susținut...

Trei colegii naționale din Transilvania, dotate cu imprimante 3D într-un proiect susținut de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România

Publicat în

spot_img
spot_img

Colegiul Naţional ”Decebal” din Deva, Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazar” din Sibiu și Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” din Baia Mare sunt printre cele 10 școli românești ce vor fi dotate cu imprimante 3D, printr-un proiect susţinut de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ECDL, cu sprijinul DEDEMAN.

Vineri, 1 noiembrie 2019, se reia campania 3DUTECH, prin care alte 10 şcoli din România vor deveni hub-uri de imprimare 3D. Evenimentul de lansare va avea loc la ora 11.00, în Bucureşti, la Colegiul Naţional Grigore Moisil. Proiectul se numește “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” este susținut de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ECDL și DEDEMAN, iar prin intermediul acestuia mai multe şcoli din țară devin hub-uri de imprimare 3D, iar 20 de profesori și 200 de elevi au oportunitatea să obţină certificarea recunoscută internațional ECDL 3D Printing.

Sub sloganul EDUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!, campania îşi propune să creeze noua generaţie de specialişti în printare 3D, printr-un proiect pentru elevii şi profesorii din România.

Anul acesta şcolar, hub-urile de printare 3D se vor activa în Bucureşti la Colegiul Naţional Grigore Moisil, Galaţi la Liceul Teoretic Dunărea, Iaşi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Suceava la Colegiul Naţional Dragoş Vodă Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Naţional Ştefan cel Mare – Suceava, Hunedoara la Colegiul Naţional Decebal – Deva, Dolj la Colegiul Naţional Fratii Buzesti – Craiova, Sibiu la Colegiul Naţional Gh. Lazar, Maramureş la Colegiul Economic Nicolae Titulescu – Baia Mare Prahova la Colegiul Naţional Mihai Viteazul – Ploieşti

Toate aceste şcoli vor fi dotate cu imprimante 3D. Profesori din fiecare şcoală vor fi instruiţi şi certificaţi internaţional în modelare şi printare 3D, iar aceştia vor fi capabili apoi să îşi instruiască elevii pe acest domeniu.

Pe lângă aceştia, ECDL ROMANIA va instrui şi certifica ECDL 3D Printing profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc – Bucureşti şi Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci – Brăila.

În plus, EDUTECH îi provoacă pe elevi şi profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).
Printarea 3D este un domeniu revoluţionar, care deja schimbă lumea, dând naştere unor meserii inovative.

Până acum, prin intermediul primelor două ediţii EDUTECH, 20 de licee din România au fost activate deja ca hub-uri 3D Printing şi peste 40 de profesori şi mai mult de 400 de elevi au avut oportunitatea de a obţine gratuit certificarea internaţională ECDL 3D Printing. Acestora li se vor alătura alte zeci de profesori şi sute de elevi prin ediţia a treia a proiectului „Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”.

La iniţiativa ECDL ROMANIA, „Utilizarea tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D” a fost aprobată de Ministerul Educaţiei ca disciplină opţională în liceu, începând cu anul şcolar 2019-2020. Totodată, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de noi credite profesionale transferabile dacă accesează şi se certifică pe modulul ECDL 3D Printing.

Redactia

Articole recente

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

Noua clădire, reprezentând o investiție de aproape 12 milioane de lei, finanțată prin Programul Operațional Regional (POR - Centru), are o suprafață desfășurată de 1,805 mp, și cuprinde 2 amfiteatre, cu o capacitate totală de peste 240 de locuri, o bibliotecă, o sală de lectură, săli de seminar precum și laboratoare de informatică și ingineria fabricației.