Ministrul propus pentru Justiţie, Cătălin Predoiu, a vorbit astăzi la audierile din comisiile parlamentare despre un adevărat ”război” în magistratură, iar acesta trebuie să înceteze, rolul Parlamentului fiind de a asigura acest proces. Predoiu a mai spus că ”ar fi o catastrofă” rămânerea României cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei, a fost audiat astăzi de comisiile reunite ale Parlamentului. Acesta a apreciat că ”războiul din magitratură se poate înteţi sau poate înceta, în funcţie de decizile Palamentului”.

”De zece an se duce o luptă crâncenă pentru Justiţie în România, care a divizat societatea”, a spus Predoiu, apreciind că ”nu se poate face justiţie în condiţii de stare de război în magistratură. Vă propun să stopăm imediat atacurile asupra justiţiei”, a spus Predoiu, care a afirmat că cetăţenii vor o justiţie care lucrează pentru ei.

Predoiu a mai afirmat că ”rămânerea cu MCV ar fi o catastrofă”.

”Vă propun să înlocuim politica de confruntare cu UE, pe politica de coperare cu UE. O coperare în care cerem un tratament corect”, a afirmat ministrul propus, cerând un dialog constant cu instituţiile europene.

Potrivit lui Predoiu, baza ridicării MCV nu poate fi decât repararea legilor şi îndeplinirea obiectivelor MCV.Acesta a prezentat priorităţile mandatului său – vorbind despre susţinerea pe care o va acorda DNA, barourilor, DIICOT. 

În plus, Predoiu a spus că este necesară încurajarea prourorior să participe la concursurie pentru ocuparea funcţiior de conducere. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.