Chef Emanuel Mocan de la Red Wine Bistro din Cluj Napoca a câștigat, pentru a doua oară, competiția de gătit “Arena Bucătarilor”, unul dintre cele mai importante concursuri dedicate bucătarilor profesioniști din România. Pe podium, alături de Emanuel Mocan, au urcat doi brașoveni, Alexandru Vreme, locul II și Cosmin Bogdan Cozma, locul III.

Marele premiu ”Arena Bucătarilor”, i-a adus lui Emanuel Mocan suma de 12.000 de lei și dreptul de a participa anul viitor la concursul culinar internațional „Les Chefs en Or” de la Paris.

Pasiunea pentru arta culinară și nevoia permanentă de perfecționare reprezintă pentru Emanuel Mocan secretul din spatele farfuriilor transformate într-un adevărat spectacol al simțurilor și gusturilor”, spun organizatorii.

Dovada experienței și profesionalismului tânărului Chef o reprezintă și faptul că este căpitanul echipei naționale de juniori care va reprezenta România la Olimpiada Mondială Culinară de la Stuttgart in perioada 14-19 februarie 2020.

Emanuel Mocan a câștigat competiția de gătit “Arena Bucătarilor” și in anul 2017. Și atunci, ca urmare a câștigării acestui concurs, a reprezent in 2018 România la concursul culinar internațional Les Chefs en Or, unde a câștigat locul trei.

Considerat unul dintre cei mai talentați tineri bucătari români ai momentului, Emanuel Mocan și-a asigurat a treia treaptă de pe podium în anul 2018 în urma realizării unei rețete originale pe o temă dată, urmând instrucțiunile președintelui juriului, Thierry Marx.

Emanuel Mocan a intrat în competiții culinare de la vârsta de 18 ani, trecând prin mai multe bucătării prestigioase din țară. Având doar 23 de ani, Mocan reprezintă noul val, tinerețea și prospețimea de care are nevoie gastronomia profesionistă din România.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania