Alin Popoviciu, un elev în clasa a XII-a la un liceu din Târgu Mureş, i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului demis al Finanțelor, Orlando Teodorovici, după ce acesta a folosit un limbaj de mahala în timpul audierilor miniștrilor viitorului Cabinet Orban.

Tânărul elev mureșean spune că dacă el ar spune asemenea prostii precum a făcut-o ministrul de Finanțe, ar avea imediat nota scăzută la purtare.

„Sunt elev şi vreau să vă spun un lucru: Dacă eu aş zice o asemenea prostie în clasă, precum aţi spus dumneavoastră, mi s-ar scădea nota la purtare! Pe voi cine vă trage la răspundere pentru toate mizeriile pe care le faceţi? Când veţi înţelege că şi voi sunteţi oameni şi nimic mai mult? Cum puteţi să spuneţi în public că vă plac cur*ele, măi dom’le? Mi-ar crăpa obrazul de ruşine să fiu în locul dumneavoastră”, îi scrie elevul.

Tânărul s-a făcut remarcat de mai multe ori în spaţiul public prin atitudinea sa fermă atunci când a venit vorba de a-şi manifesta nemulţumirile. Recent, el a fost amendat de jandarmeria Mureş pentru că a participat în urmă cu câteva luni la un protest organizat cu prilejul unei vizite efectuate de premierul Vioricăi Dăncilă la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania