”Lumea este deja digitală, la fel ca și copiii noștri, dar sistemele noastre de educație încă nu”, a spus primarul municpiului Cluj-Napoca, Emil Boc în cadrul conferinței SuperTeach, eveniment care a reunit la Cluj profesori din întreaga țară. Primarul a subliniat importanța competențelor digitale pentru sistemul educațional și pentru slujbele viitorului.

Emil Boc a susținut că la Cluj-Napoca, investiția în educație rămâne o prioritate, 20% din impozite și taxe alocându-se în fiecare an sistemului educațional: Banii sunt folosiți atât pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu logistica necesară, cât și pentru finanțarea complementară a activității educaționale.

”Am participat astăzi la deschiderea celei de a 17-a ediții a conferinței ”SuperTeach” – eveniment care a reunit la Cluj profesori din întreaga țară. Cu această ocazie, am subliniat importanța competențelor digitale pentru sistemul nostru educațional și pentru slujbele viitorului. Cu privire la această temă, Comisarul European pentru Economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel a punctat următoarele: 43% din populația Uniunii Europene are un nivel scăzut de educație digitală, iar 17% este complet lipsită de competențe digitale – ceea ce duce la un risc serios de excluziune. După cum indică studiile, eforturilor noastre ar trebui să se concentreze asupra profesorilor, care sunt dornici să își îmbunătățească competențele digitale și să folosească tehnologia în sprijinul activităților lor. Dacă reușim să îmbunătățim capacitatea digitală și încrederea în sine a profesorilor în acest domeniu, acest lucru îi va ajuta să transmită tinerilor competențele digitale de care au nevoie atât pentru viața profesională cât și pentru participarea la viața societății.”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

SuperTeach este inițiat și organizat de Romanian Business Leaders, Grupul Educativa și Institutul Dezvoltării Personale, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania