Cei care tranzitează în această seară punctele de trecere a frontierei de la Nădlac și Cenad trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, timpii de așteptare în coloană depășind chiar și 120 de minute pe sensul de ieșire din țară.

În vechea vamă de la Nădlac timpul de așteptare este de aproximtiv 90 de minute, iar în vama nouă, amplasată pe autostrada A1, timpul de așteptare este de peste 120 de minute. Nici la Vama Cenad lucrurile nu stau mai bine, timpul de așteptare fiind de aproximativ 50 de minute.

Cauza cea mai probabilă a acestei situații este rezultatul restricției impuse de autoritățile maghiare pentru automarfare încă din 31 octombrie, începând cu ora 23:00, ora României, când autoritățile din țara vecină au restricționat circulația acestora pe teritoriul țării lor până în seara de 1 noiembrie. Din 2 noiembrie, ora 23:00, ora României, și până în 3 noiembrie, ora 23:00, circulația automarfarelor este, din nou, restricționată pe teritoriul Ungariei, astfel că traficul în vămi a fost total dat peste cap.

Mai mult, se pare că o eroare la sistemele informatice ale vameșilor maghiari a pus capac, deși Inspectoratului General de Poliţie din Ungaria anunța vineri seara că eroarea din sistemul informatic a fost eliminată. În urma erorii, începând de vineri dimineaţă, intrările şi ieşirile de la punctele de trecere au fost suspendate temporar. Nu este încă foarte clar dacă eroarea remediată vineri a recidivat, însă rezultatul este cunoscut: cozi kilometrice.

Puteți verifica situația timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei, în timp real, AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania