Municipiul Sfântu Gheorghe va rambursa anticipat un împrumut către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi va avea o rată de îndatorare zero, a declarat primarul Antal Árpád.

“Este o situaţie de care, pe de o parte, sunt mândru, pentru că după 15 ani sau 16 ani Sfântu Gheorghe nu mai are nicio datorie către nicio bancă. Dar, în acelaşi timp, consider că este şi o situaţie ciudată, pentru că dacă nu am trăi într-o ţară anormală, unde autorităţilor locale trebuie să le fie teamă că la sfârşitul anului, dacă au bani în conturi, vine guvernul şi le ia aceste sume, atunci poate nu am fi plătit anticipat acest credit. Am plătit anticipat pentru că ne era teamă că ne vor lua banii la sfârşit de an. (…) Practic, suma care a mai rămas de plătit este de circa 15 milioane de lei, este suma pe care am pus-o în buget, a fost votată de Consiliul local şi pe care o vom plăti zilele următoare”, a declarat primarul Antal Árpád, citat de Agerpres.

Edilul a adăugat că şi-a ţinut promisiunea de a nu lăsa datoria generaţiilor viitoare.

“Când cei care au spus că îndatorăm oraşul şi că va trebui plătit de generaţiile viitoare, am zis să fie liniştiţi, că îl vom plăti noi”, a mai spus Antal Arpad. 

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.