La fel cum s-a întâmplat și în alte județe și la Arad prefectul și subprefectul s-au ”îmbolnăvit” brusc, imediat după numirea noului guvern. Se pare că decizia ar fi fost luată pe linie de partid (PSD), în încercarea de a bloca numirea noilor prefecți propuși de Guvernul Orban.

Nemulţumit de faptul că, în prag de alegeri, prefectul județului Arad, Florentina Horgea și subprefectul Vasilică Damian (ambii de la PSD) au intrat brusc în concediu medical, teoretic loviţi de o viroză, ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că va trimite un specialist medical pentru a-i “trata” pe cei doi.

“Voi trimite o echipă de medici şi de la direcţia medicală să îi ajutăm, că poate au primit o medicaţie greşită, să nu fie mai grav. MAI mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi direct la Arad să atace prefectul şi subprefectul. Dar se poate şi asta, motiv pentru care vom trimite specialist să îi tratăm. Sunt trist ca fost prefect pentru această situaţie. (…) Prefectura nu e a PNL-ului sau a PSD-ului, e a arădenilor. Vreau să îmi exprim tristeţea că în timpul furtunii căpitanul (prefectul) părăseşte nava”, a declarat Vela.

Şeful MAI a mai anunţat că pentru rezolvarea temporară a situaţiei – căci duminică sunt alegeri prezidenţiale, sunt acte de semnat etc. – va înfiinţa un post provizoriu de subprefect.

La scurt timp după schimbarea guvernului şi la doar câteva zile înainte de primul tur al prezidenţialelor, mai mulţi prefecţi numiţi de PSD au anunţat brusc că sunt bolnavi. În aceste condiţii, liberalii îi acuză pe social-democraţi că vor să blocheze prezidenţialele, în condiţiile în care prefecţii au atribuţii în organizarea alegerilor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

1 COMENTARIU

Comments are closed.