La fel de brusc precum s-a ”îmbolnăvit”, subprefectul de Arad, Vasilică Damian, și-a și revenit, fiind gata să își reia activitatea la Prefectură chiar de azi. Reacția acestuia vine după ce în cursul zilei de ieri ministrul de Interne, Marcel Vela, declarase că va trimite medici de la MAI pentru a-i consulta pe prefectul și subprefectul județului Arad care, imediat după votarea noului guvern, au intrat în concedii medicale.

“Voi trimite o echipă de medici şi de la direcţia medicală să îi ajutăm, că poate au primit o medicaţie greşită, să nu fie mai grav. MAI mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi direct la Arad să atace prefectul şi subprefectul. Dar se poate şi asta, motiv pentru care vom trimite specialist să îi tratăm. Sunt trist ca fost prefect pentru această situaţie. (…) Prefectura nu e a PNL-ului sau a PSD-ului, e a arădenilor. Vreau să îmi exprim tristeţea că în timpul furtunii căpitanul (prefectul) părăseşte nava”, a declarat iei Marcel Vela.

Dacă despre subprefect se știe că și-a revenit, nu același lucru se poate spune despre prefectul Florentina Horgea a cărei situație medicală nu este cunoscută și nici dacă va reveni la serviciu. Oricum, se pare că decizia de a intra în concedii medicale ar fi fost luată pe linie de partid (PSD) la nivelul întregii țări, scopul fiind acela de blocare a numirii noilor prefecți propuși de Guvernul Orban și deci, de blocare a alegerilor, știut fiind roul esențial al acestora în organizare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.